
Asiatisk schnitzel med bønnefrikassé og soya-ingefærmarinade
- 25 t. 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
Soya-ingefærmarinade (laves 24 timer før)- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl ingefær
- 2 dl koldpresset jordnøddeolie
- 1 dl appelsinjuice
- 1 dl soyasauce
- 1 dl rød balsamico
- 1 dl sukker
- 1 dl sesamolie
- 1 spsk. korianderkorn
- 2 l vand
- 1 spsk. groft salt
- 600 g friske grønne bønner
- 2 stk. mango
- 200 g friske champignon
- 2 løg
- 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 200 g sukkerærter
- 100 g cashewnødder
- 50 g sukkerspirer
- 6 stk. ANTONIUS® skinkeschnitzler af dansk gris
- 1 tsk. paprika
- 0,5 tsk. salt
- 0,5 tsk. peber
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olie
- 1 bdt. krydderurter
- 30 g pistaciekerner
Sådan tilbereder du retten
Soya-ingefærmarinade
Skræl løg, hvidløg og ingefær, og riv eller skær dem i meget små tern. Koldpresset jordnøddeolie kan erstattes med 2 dl. brunet smør. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op. Stil til side under film i 24 timer. Sigt og blend herefter marinaden. Lun marinaden op, og hæld hen over bønnefrikasséen ved servering.
Bønnefrikassé
Nip og kog bønnerne let møre i rigeligt saltet vand. Tag dem op, og kom dem i isvand.
Skræl de spisemodne mangoer, skær fri fra stenen, skær i grove tern, og sæt til side.
Rengør champignonerne, skær dem i kvarte, og steg dem gyldne på en pande. Skær løg i både, og sautér møre i lidt jomfruolivenolie.
Kom bønnerne på en hed pande med champignon, sukkerærter, løg og cashewnødder. Rist godt af, til det hele er varmt og al dente mørt. Kom mango og spirer ved, og sautér mørt.
Skinkeschnitzler
Drys skinkeschnitzlerne med paprika, salt og peber. Lad smørret gyldne i en pande med olie, og brun schnitzlerne på begge sider.
Steg dem færdige ved svag varme ca. 3 minutter på hver side.
Servér med bønnefrikassé, og pynt med ristede pistaciekerner og friske, blandede krydderurter.