Asiatisk schnitzel med bønnefrikassé og soya-ingefærmarinade

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Asiatisk schnitzel med bønnefrikassé og soya-ingefærmarinade

  • 25 t. 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Soya-ingefærmarinade (laves 24 timer før)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl ingefær
  • 2 dl koldpresset jordnøddeolie
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 dl soyasauce
  • 1 dl rød balsamico
  • 1 dl sukker
  • 1 dl sesamolie
  • 1 spsk. korianderkorn
Bønnefrikassé
  • 2 l vand
  • 1 spsk. groft salt
  • 600 g friske grønne bønner
  • 2 stk. mango
  • 200 g friske champignon
  • 2 løg
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 200 g sukkerærter
  • 100 g cashewnødder
  • 50 g sukkerspirer
Skinkeschnitzler
  • 6 stk. ANTONIUS® skinkeschnitzler af dansk gris
  • 1 tsk. paprika
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. peber
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olie
Pynt
  • 1 bdt. krydderurter
  • 30 g pistaciekerner
Print opskrift

Skinkeschnitzler smager skønt med den rette tilberedning og serveret med godt tilbehør. Vi har her lavet en asiatisk version af den klassiske skinkeschnitzel, hvor en soya-ingefær marinade giver retten ekstra smag. 

 


Fremgangsmåde

Soya-ingefærmarinade
Skræl løg, hvidløg og ingefær, og riv eller skær dem i meget små tern. Koldpresset jordnøddeolie kan erstattes med 2 dl. brunet smør. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op. Stil til side under film i 24 timer. Sigt og blend herefter marinaden. Lun marinaden op, og hæld hen over bønnefrikasséen ved servering.

Bønnefrikassé
Nip og kog bønnerne let møre i rigeligt saltet vand. Tag dem op, og kom dem i isvand.
Skræl de spisemodne mangoer, skær fri fra stenen, skær i grove tern, og sæt til side.
Rengør champignonerne, skær dem i kvarte, og steg dem gyldne på en pande. Skær løg i både, og sautér møre i lidt jomfruolivenolie.
Kom bønnerne på en hed pande med champignon, sukkerærter, løg og cashewnødder. Rist godt af, til det hele er varmt og al dente mørt. Kom mango og spirer ved, og sautér mørt.

Skinkeschnitzler
Drys skinkeschnitzlerne med paprika, salt og peber. Lad smørret gyldne i en pande med olie, og brun schnitzlerne på begge sider.
Steg dem færdige ved svag varme ca. 3 minutter på hver side.

Servér med bønnefrikassé, og pynt med ristede pistaciekerner og friske, blandede krydderurter.

ANTONIUS® Skinkeschnitzler

ANTONIUS® skinkeschnitzler

Skåret af skinkeinderlår af dansk gris

Skinkeschnitzler er skåret af dansk afpudset ANTONIUS® inderlår. Schnitzel af inderlår er et meget magert stykke kød, som kræver kort tilberedningstid, enten på pande og på grill. Du kan også lynstege tynde strimler af schnitzel i wokretter tilsat dine yndlingsgrøntsager.

Tilberedning:
Brun kødet på en pande i olie og smør ved god varme, skru ned til middel varme, og steg færdig 1½-2 min. på hver side.

Inspiration

Sticky Pork med broccoli og forårsløg

Mørbrad på grill med bacon og asparges

Grillede minutkoteletter

med mozzarella, gnocchi og fennikelsalat