FLÆSKESTEG MED BOUILLONKARTOFLERMED ÅRSTIDENS SVAMPE OG TIMIAN

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

FLÆSKESTEG MED BOUILLONKARTOFLERMED ÅRSTIDENS SVAMPE OG TIMIAN

  • 1 t. 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Flæskesteg
  • 1 Kg ANTONIUS® ribbenssteg eller ovnklar kam uden ben af dansk gris
  • 1 spsk. Groft salt
Bouillonkartofler
  • 600 g Bagekartofler
  • 4 stk. Løg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 300 g Blandede svampe
  • 100 g Smør
  • 5 dl. Kyllingefond
  • 0,25 tsk. Salt
  • 2 knsp. Peber
  • 1 tsk. Tørret timian
Pynt
  • 0,5 bdt. Frisk timian
Print opskrift

Fremgangsmåde

Flæskesteg
Tjek, at sværen er ridset helt ned til kødet over det hele – er den ikke det, må du selv i gang med en skarp kniv eller en hobbykniv og ridse med ½ cm. mellemrum. Gnid sværene på stegen med en fugtig hånd og masser af groft salt. Placér stegen med sværen opad på en rist, og sæt en bradepande med ½ l vand i. Steg stegen i en forvarmet ovn på 180˚C i 50 minutter. Skru ovnen op til 225°C, og steg i yderligere 20 minutter, eller indtil sværen er sprød. Steg flæskestegen yderligere efter anvisning til en centrumtemperatur på 65˚C. Pynt med frisk timian ved servering.

Bouillonkartofler
Skrub og skær kartofler og løg i grove både, steg godt af på en pande i olivenolie sammen med de rensede svampe, og kom herefter i en bradepande med de øvrige ingredienser. Krydr med salt og peber. Sæt i ovnen ved 180°C i ca. 30 - 40 minutter, med flæskestegen henover, til bouillonkartoflerne er møre, og smag til igen med salt og peber. Hold bouillonkartoflerne varme, mens flæskestegen steger færdig.