<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-PMPL6NR height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Friske risruller med gris og goma

50min.
4 personer.

Prøv vores asiatisk inspirerede risruller fra ANTONIUS® med gris og goma. Det vil med sikkerhed falde i god smag derhjemme. Du kan variere de friske risruller lige efter din smag og præferencer. Velbekomme!

Tilberedning

1

Skyl lime og riv skallen. Pres saften.

2

Vend kødet i limesaft og soya. Lad det trække i 5 min og hæld lagen fra (gem lagen).

3

Vend limeskal sammen med ingredienserne til dressingen og smag til med salt. Lad den trække et koldt sted.

4

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien på en pande ved kraftig varme – olien skal være så varm et det ’siger lyde’ når kødet kommer på. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-½ minut.

5

Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-½ minut.

6

Skru ned til middel varme og tilsæt det andet kød og lagen. Steg kødet til væsken er reduceret til en glace omkring kødet. Hæld kødet over på en tallerken.

7

Skyl asparges, knæk stilken over og kassér den grove ende. Skyl chili og salat. Skær asparges, salat og chili i strimler. Skræl og riv gulerødder eller skær i tynde strimler. Skyl basilikum.

8

Fyld et stort fad med koldt vand. Vend hurtigt en ris dej heri og fordel kød og grøntsager herpå. Rul dejen sammen om fyldet, til en rulle. Læg rullerne på et fad eller en tallerken, beklædt med en frysepose. Fortsæt til der ikke er mere fyld.

9

Skær rullerne i stykker ved servering – 1 eller 2 gange, afhængig af længden.

10

Servér med brune kogte ris.

Tips
  • Du kan også bruge, kål eller avokado i forårsrullerne.
  • Gomadressingen kan erstattes med soyasauce.
  • Du kan skære skinkeschnitzlerne i strimler eller bruge skinketern eller wokstrimler af gris i stedet for.
  • Hvis du gerne vil have mere syrlighed, kan du dryppe rullerne med lime en lime du halverer og steger på panden med skærefladen nedad i 5 min. til den, har fået farve.

 

Flere opskrifter med skinketern

Se flere opskrifter fra ANTONIUS® med ternet eller strimlet grisekød lige her:

Opskrifter med ternet eller strimlet kød

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 567
Energi (kcal) 127 721
Energi (kJ) 532 3015
Fedt (g) 6,3 36
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1,3 7,3
Kulhydrater (g) 14 79
- heraf sukkerarter (g) 2,0 11
Kostfibre (g) 1,4 7,7
Protein (g) 4 24
Salt (g) 0,4 2,5
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten