Friske risruller med gris og goma

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Friske risruller med gris og goma

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 600 g ANTONIUS® wokstrimler af gris
  • 1 lime
  • 2 spsk. soya
  • 4 tsk. olie
  • ½ pakke rispapir, ca. 200 g
  • 1 bundt grønne asparges, ca. 500 g
  • 1 rød chili
  • 2 stk. hjertesalat eller en halv iceberg
  • 2 gulerødder, ca. 150 g
  • ½ bundt basilikum – evt. thaibasilikum
GOMADRESSING
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 8 spsk. skyr
  • 2 tsk. tahin (sesampasta)
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 spsk. sort sesam
Print opskrift

Prøv vores asiatisk-inspireret risruller fra ANTONIUS® med gris og goma. Det vil med sikkerhed falde i god smag derhjemme.
Velbekomme!

 


Fremgangsmåde

Skyl lime og riv skallen. Pres saften.

Vend kødet i limesaft og soya. Lad det trække i 5 min og hæld lagen fra (gem lagen).

Vend limeskal sammen med ingredienserne til dressingen og smag til med salt. Lad den trække et koldt sted.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien på en pande ved kraftig varme – olien skal være så varm et det ’siger lyde’ når kødet kommer på. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-½ minut.

Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-½ minut.

Skru ned til middel varme og tilsæt det andet kød og lagen. Steg kødet til væsken er reduceret til en glace omkring kødet. Hæld kødet over på en tallerken.

Skyl asparges, knæk stilken over og kassér den grove ende. Skyl chili og salat. Skær asparges, salat og chili i strimler. Skræl og riv gulerødder eller skær i tynde strimler. Skyl basilikum.

Fyld et stort fad med koldt vand. Vend hurtigt en ris dej heri og fordel kød og grøntsager herpå. Rul dejen sammen om fyldet, til en rulle. Læg rullerne på et fad eller en tallerken, beklædt med en frysepose. Fortsæt til der ikke er mere fyld.

Skær rullerne i stykker ved servering – 1 eller 2 gange, afhængig af længden.


Tips

- Du kan også bruge, kål eller avokado i forårsrullerne.

- Gomadressingen kan erstattes med soyasauce.

- Hvis du ikke kan finde wokstrimler, kan du skære skineschnitzler i skiver i stedet for.

- Hvis du gerne vil have mere syrlighed, kan du dryppe rullerne med lime en lime du halverer og steger på panden med skærefladen nedad i 5 min. til den, har fået farve.

ANTONIUS® skinketern

ANTONIUS® skinketern

Skåret af skinkeyderlår af dansk gris

Skinkekød i tern er skåret af dansk afpudset ANTONIUS® yderlår, der giver magert kød i tern. Skinkekød i tern er velegnet til brug i gryderetter eller til lynstegning på pande. Egner sig særdeles fint til mange asiatiske opskrifter. Du får den bedste smagsoplevelse hvis kødet er svagt rosa i midten ved servering.

Tilberedning:
Steg kødet på en pande med olie og smør ved god varme i ca. 2 min. Ryst panden ca. hver ½ min. for at få stegeskorpe på alle sider.

Skinkekød i tern kan anvendes til f.eks. gryderetter, wok eller wraps.

Inspiration

Tortillas med stegte minutstrimler

Mørbrad i medaljon

med grillet blomkålssalat og gurkemeje-karry dressing

Sandwich med avocado og gris