Grillet skinkeculotte med vandmelonsalat og saltbagte kartofler- samt mandel-hindbær dressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillet skinkeculotte med vandmelonsalat og saltbagte kartofler- samt mandel-hindbær dressing

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Grillet skinkeculotte
  • 1 stk. ANTONIUS® skinkeculotte ca. 900 g
  • 1 dl hakket timian og rosmarin
  • Salt og kværnet peber
Saltbagte kartofler
  • 800 g små kartofler med skræl
  • vand til det dækker bunden af gryden
  • 1 spsk. salt
Vandmelonsalat
  • 50 g babyspinatblade
  • 200 g vandmelon
  • 1 dl friskbælgede ærter
  • 100 g salatost i tern
  • 40 g ristede pinjekerner
  • Frisk kværnet fempeber
Mandel-hindbær dressing
  • Skal af 2 usprøjtede citroner
  • Saft af 1 usprøjtede citroner
  • 100 g mandler, finthakket uden skal
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 2 tsk. Dijon sennep
  • 1 dl friske timianblande
  • 0,5 tsk. salt
  • Kværnet peber
  • 1 dl rapsolie
Print opskrift

Fremgangsmåde

Grillet skinkeculotte
Dup skinkeculotten med køkkenrulle. Snit fedtkanten i rudetern. Klargør grill til indirekte varme.

Kom timian og rosmarin på samt salt og kværnet peber.

Stil stegen i en folie bakke og steger i ca. 30 min. Brug gerne et stegetermometer, stik den i det tykkeste sted på stegen.

Temperaturen skal være ca. 60 °C. Stegen hviler i ca. 10 min inden udskæring.

Vandmelonsalat
Rist pinjekernerne gyldne på en varm pande. Skær vandmelon i tern og bland salaten med spinatblade, feta i tern, ærter og ristede pinjekerner. Krydr med peber.

Saltbagte kartofler
Kom de vaskede kartofler med skal i en gryde med vand der lige dækker.

Tilsæt 1 spsk. salt. Koger i ca. 20 min. til al vand er væk og salt lægger sig omkring kartoflerne, når vandet fordamper.

Mandel-hindbær dressing
Bland alle ingredienser sammen i en skål undtagen rapsolie. Rør det sammen med olien til en ensartet konsistens.

Anretning
Servér et fad med skiver af grillet skinkeculotte, saltbagte kartofler og mandel-hindbærdressing i skål. Hertil vandmelonsalat.


Tips

Tip til ovnstegning
Dup skinkeculotten med køkkenrulle. Snit fedtkanten i rudetern. Varm smørret på en pande til det bruser, brun skinkeculotten på alle sider.

Kom skinkeculotten i et ovnfast fad.

Krydr med salt, kværnet peber, hakket timian og rosmarin.

Kom skinkeculotten i en kold ovn ved 160 °C i ca. 50-60 min.

Centrumtemperatur skal være ca. 62 °C. Hviler inden udskæring i 10-15 min. tildækket.

Stop spild af mad tip
- Resten af skinkeculotten skæres i skiver til smørrebrød, pitafyld eller i en sandwich.

- Kan også bruges til en dejlig kartoffel frittata, omelet eller som biksemad i tern.

- Tærte, hvor fyldet kunne være spinat og grønne asparges og resten af skinketern.

ANTONIUS® Skinkeculotte

ANTONIUS® skinkeculotte

Af dansk gris. Ridset og tilsat lage

Culotte skæres af yderlår fra skinken. Det magre og reelle kød skal tilberedes nænsomt. Den bedste spiseoplevelse fås, når culotten er svagt rosa i midten ved servering. Rester fra culotte er velegnet til skivet pålæg.

Du kan eksempelvis servere Grillet skinkeculotte med vandmelonsalat og saltbagte kartofler eller lave en klassisk Culottesteg i ovn.

Tilberedning:
Ovn: Læg kødet på en rist og steg det i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 40-55 min. til en centrumtemperatur på 65 °C.
Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.

Grill: Steg kødet ved indirekte varme i ca. 40-50 min. til en centrumtemperatur på 65 °C.
Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Sprøde karbonader med æble og fennikel råkostsalat

Flæskestegssandwich - lavet af flæskesteg i ovn

Mørbrad på grill med bacon og asparges