Grillet skinkeculotte med vandmelonsalat og saltbagte kartofler- samt mandel-hindbær dressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillet skinkeculotte med vandmelonsalat og saltbagte kartofler- samt mandel-hindbær dressing

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Grillet skinkeculotte Saltbagte kartofler
  • 800 g små kartofler med skræl
  • vand til det dækker bunden af gryden
  • 1 spsk. salt
Vandmelonsalat
  • 50 g babyspinatblade
  • 200 g vandmelon
  • 1 dl friskbælgede ærter
  • 100 g salatost i tern
  • 40 g ristede pinjekerner
  • Frisk kværnet fempeber
Mandel-hindbær dressing
  • Skal af 2 usprøjtede citroner
  • Saft af 1 usprøjtede citroner
  • 100 g mandler, finthakket uden skal
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 2 tsk. Dijon sennep
  • 1 dl friske timianblande
  • 0,5 tsk. salt
  • Kværnet peber
  • 1 dl rapsolie
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Grillet skinkeculotte
Dup skinkeculotten med køkkenrulle. Snit fedtkanten i rudetern. Klargør grill til indirekte varme.

Kom timian og rosmarin på samt salt og kværnet peber.

Stil stegen i en folie bakke og steger i ca. 30 min. Brug gerne et stegetermometer, stik den i det tykkeste sted på stegen.

Temperaturen skal være ca. 60 °C. Stegen hviler i ca. 10 min inden udskæring.

Vandmelonsalat
Rist pinjekernerne gyldne på en varm pande. Skær vandmelon i tern og bland salaten med spinatblade, feta i tern, ærter og ristede pinjekerner. Krydr med peber.

Saltbagte kartofler
Kom de vaskede kartofler med skal i en gryde med vand der lige dækker.

Tilsæt 1 spsk. salt. Koger i ca. 20 min. til al vand er væk og salt lægger sig omkring kartoflerne, når vandet fordamper.

Mandel-hindbær dressing
Bland alle ingredienser sammen i en skål undtagen rapsolie. Rør det sammen med olien til en ensartet konsistens.

Anretning
Servér et fad med skiver af grillet skinkeculotte, saltbagte kartofler og mandel-hindbærdressing i skål. Hertil vandmelonsalat.


Tips

Tip til ovnstegning
Dup skinkeculotten med køkkenrulle. Snit fedtkanten i rudetern. Varm smørret på en pande til det bruser, brun skinkeculotten på alle sider.

Kom skinkeculotten i et ovnfast fad.

Krydr med salt, kværnet peber, hakket timian og rosmarin.

Kom skinkeculotten i en kold ovn ved 160 °C i ca. 50-60 min.

Centrumtemperatur skal være ca. 62 °C. Hviler inden udskæring i 10-15 min. tildækket.

Stop spild af mad tip
- Resten af skinkeculotten skæres i skiver til smørrebrød, pitafyld eller i en sandwich.

- Kan også bruges til en dejlig kartoffel frittata, omelet eller som biksemad i tern.

- Tærte, hvor fyldet kunne være spinat og grønne asparges og resten af skinketern.