
Grillet skinkeculotte med vandmelonsalat og saltbagte kartofler- samt mandel-hindbær dressing
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
Grillet skinkeculotte- 1 stk. ANTONIUS® skinkeculotte ca. 900 g
- 1 dl hakket timian og rosmarin
- Salt og kværnet peber
- 800 g små kartofler med skræl
- vand til det dækker bunden af gryden
- 1 spsk. salt
- 50 g babyspinatblade
- 200 g vandmelon
- 1 dl friskbælgede ærter
- 100 g salatost i tern
- 40 g ristede pinjekerner
- Frisk kværnet fempeber
- Skal af 2 usprøjtede citroner
- Saft af 1 usprøjtede citroner
- 100 g mandler, finthakket uden skal
- 1 dl hindbærmarmelade
- 2 tsk. Dijon sennep
- 1 dl friske timianblande
- 0,5 tsk. salt
- Kværnet peber
- 1 dl rapsolie
Sådan tilbereder du retten
Grillet skinkeculotte
Dup skinkeculotten med køkkenrulle. Snit fedtkanten i rudetern. Klargør grill til indirekte varme.
Kom timian og rosmarin på samt salt og kværnet peber.
Stil stegen i en folie bakke og steger i ca. 30 min. Brug gerne et stegetermometer, stik den i det tykkeste sted på stegen.
Temperaturen skal være ca. 60 °C. Stegen hviler i ca. 10 min inden udskæring.
Vandmelonsalat
Rist pinjekernerne gyldne på en varm pande. Skær vandmelon i tern og bland salaten med spinatblade, feta i tern, ærter og ristede pinjekerner. Krydr med peber.
Saltbagte kartofler
Kom de vaskede kartofler med skal i en gryde med vand der lige dækker.
Tilsæt 1 spsk. salt. Koger i ca. 20 min. til al vand er væk og salt lægger sig omkring kartoflerne, når vandet fordamper.
Mandel-hindbær dressing
Bland alle ingredienser sammen i en skål undtagen rapsolie. Rør det sammen med olien til en ensartet konsistens.
Anretning
Servér et fad med skiver af grillet skinkeculotte, saltbagte kartofler og mandel-hindbærdressing i skål. Hertil vandmelonsalat.
Tips
Tip til ovnstegning
Dup skinkeculotten med køkkenrulle. Snit fedtkanten i rudetern. Varm smørret på en pande til det bruser, brun skinkeculotten på alle sider.
Kom skinkeculotten i et ovnfast fad.
Krydr med salt, kværnet peber, hakket timian og rosmarin.
Kom skinkeculotten i en kold ovn ved 160 °C i ca. 50-60 min.
Centrumtemperatur skal være ca. 62 °C. Hviler inden udskæring i 10-15 min. tildækket.
Stop spild af mad tip
- Resten af skinkeculotten skæres i skiver til smørrebrød, pitafyld eller i en sandwich.
- Kan også bruges til en dejlig kartoffel frittata, omelet eller som biksemad i tern.
- Tærte, hvor fyldet kunne være spinat og grønne asparges og resten af skinketern.