Herregårdskoteletter med ærtepuré og grøn salat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Herregårdskoteletter med ærtepuré og grøn salat

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Herregårdskoteletter
  • 4 stk. ANTONIUS® Herregårdskoteletter
  • Salt og peber
  • 25 g smør til stegning
  • 2 spsk. olie til stegning
Ærtepuré
  • 400 g grønne ærter, evt. fra frost
  • 250 g hytteost
  • 2 dl frisk mynte
  • Salt og peber
  • 2 spsk. citronsaft
Basilikumsauce
  • 4 dl friske basilikumblade
  • 2 dl creme fracihe
  • Salt og peber
  • 1 spsk. citronsaft
Grøn salat
  • 300 g hjertesalat
  • 200 g gul cherrytomat, skåret i halve
  • 1 agurk skåret i tynde skiver
  • 100 g frisk bælgede ærter
Tilbehør
  • 300 groft surdejsbrød
Pynt
  • Friske ærteskud og basilikumblade
Print opskrift

Fremgangsmåde

Ærtepuré:

Blanchér ærterne og blend dem med hytteost samt mynte til glat konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Basilikumsauce:

Blend creme fraiche med basilikumblade og smag til med salt, peber og citronsaft.

Grøn salat:

Skyl hjertesalaten og pluk den i grove stykker. Vend salaten med cherrytomater, agurkeskiver og frisk bælgede ærter.

Herregårdskoteletter:

Krydr koteletterne med salt og peber. Lad en pande med olie blive varm.

Brun koteletterne på fedtsiden og sæt dem til side. Tilsæt smør på panden og lad det bruse op.

Steg koteletterne to ad gangen, ca. 2 minutter på hver side.

Lad kødet trække 2 minutter inden servering.

Anretning:

Skær kødet i skiver og anret med salat, basilikumsauce og ærtepuré.


Tips

Koteletterne kan med fordel grilles, enten på en grillpande eller en kulgrill.

Pensl koteletterne med olie og grill dem ca. 1-2 minutter på hver side.

I stedet for brød kan du servere kogt quinoa til salaten.

Produkter fra ANTONIUS®