
Herregårdskoteletter med ærtepuré og grøn salat
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
Herregårdskoteletter- 4 stk. ANTONIUS® Herregårdskoteletter
- Salt og peber
- 25 g smør til stegning
- 2 spsk. olie til stegning
- 400 g grønne ærter, evt. fra frost
- 250 g hytteost
- 2 dl frisk mynte
- Salt og peber
- 2 spsk. citronsaft
- 4 dl friske basilikumblade
- 2 dl creme fracihe
- Salt og peber
- 1 spsk. citronsaft
- 300 g hjertesalat
- 200 g gul cherrytomat, skåret i halve
- 1 agurk skåret i tynde skiver
- 100 g frisk bælgede ærter
- 300 groft surdejsbrød
- Friske ærteskud og basilikumblade
Sådan tilbereder du retten
Ærtepuré
Blanchér ærterne og blend dem med hytteost samt mynte til glat konsistens.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Basilikumsauce
Blend creme fraiche med basilikumblade og smag til med salt, peber og citronsaft.
Grøn salat
Skyl hjertesalaten og pluk den i grove stykker. Vend salaten med cherrytomater, agurkeskiver og frisk bælgede ærter.
Herregårdskoteletter
Krydr koteletterne med salt og peber. Lad en pande med olie blive varm.
Brun koteletterne på fedtsiden og sæt dem til side. Tilsæt smør på panden og lad det bruse op.
Steg koteletterne to ad gangen, ca. 2 minutter på hver side.
Lad kødet trække 2 minutter inden servering.
Anretning
Skær kødet i skiver og anret med salat, basilikumsauce og ærtepuré.
Tips
Koteletterne kan med fordel grilles, enten på en grillpande eller en kulgrill.
Pensl koteletterne med olie og grill dem ca. 1-2 minutter på hver side.
I stedet for brød kan du servere kogt quinoa til salaten.