Julemedister med lun julesalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Julemedister med lun julesalat

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 600-800 g ANTONIUS® julemedister
  • 1 lille hokaido græskar
  • 2 fed knust hvidløg
  • 80 g svesker
  • 100 g rosenkålsblade
  • 150 g grønkålsblade
  • 100 g hele mandler uden hinde
  • 2 røde æbler
  • 1 spsk. friske timianblade
  • God olivenolie
Tilbehør
  • God tyttebærkompot
  • Rustikt surdejsbrød
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen ved 180 °C. Skær græskarret i grove tern. Vend stykkerne med hvidløg, olivenolie, salt og peber. Kom blandingen i en bradepande og bag græskarstykkerne gyldne og møre i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Steg imens julemedisteren på en pande efter instrukserne på pakken.

Varm en anden pande med lidt god olivenolie. Skær sveskerne i halve og æblerne i mundrette både. Bland dem med rosenkålsblade, grønkålsblade i mundrette stykker og mandler. Svits blandingen under omrøring i ca. 5 minutter indtil grøntsagerne er møre, men med lidt bid. Tilsæt timian og smag til med salt og peber.

Tag græskarstykkerne ud af ovnen og kom kålblandingen ned i bradepanden. Vend nænsomt og servér sammen med stykker af sprødstegt medister, tyttebærkompot og lækkert friskbagt surdejsbrød.


Tips

Du kan erstatte sveskerne med tørrede abrikoser.