Krogmodnet flæskestegmed søde kartofler, rosenkål med bacon og bearnaise

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Krogmodnet flæskestegmed søde kartofler, rosenkål med bacon og bearnaise

  • 2 t. 0 min.
  • 8 personer

Ingredienser

  • 1 ANTONIUS® krogmodnet flæskesteg ca. 2300 g
  • 1 spsk. salt
OVNSTEGTE SØDE KARTOFLER OG RODFRUGTER
  • 400 g søde kartofler i mindre stykker
  • 400 g kartofler i både
  • 400 g rødbeder i både
  • 400 g gulerødder i grove stykker
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl frisk timian
  • Salt og kværnet peber
ROSENKÅL
  • 700 g rosenkål i halve
  • 4 kviste rosmarin
  • 300 g bacon i tern
  • Salt og kværnet peber
TILBEHØR
  • 600 g god bearnaise
  • 3 spsk. frisk estragon
Print opskrift

Vores krogmodnede flæskesteg er ekstra mør og saftig. Flæskestegen smager skønt til et væld af retter. Her har vi valgt at lave en opskrift med søde kartofler, rosenkål og bearnaise. En sikker vind til aftensmaden. 

 


Sådan tilbereder du retten

KROGMODNET FLÆSKESTEG
Dup svær og steg med rent viskestykke. Kom salt imellem sværene, stil svinekam i et ovnfast fad, så sværen er plan. Kom lidt vand i bunden.

Sæt stegen i en forvarmet ovn ved 180° grader varmluft, i ca. 90-100 min.

Kom stegetermometer i, centrumstemperatur skal være ca. 65° grader. Hvis sværene ikke er sprøde, grilles stegen til sidst under opsyn.

Lad stegen hvile i 15-20 min. inden den skæres i skiver.

 

OVNSTEGTE SØDE KARTOFLER OG RODFRUGTER
Alle rodfrugter vendes med olivenolie og krydderier i en stor bradepande. Kom dem i samme ovn som stegen og giv dem ca. 1½ time, eller til de er møre. Hold dem varme, mens stegen trækker.

 

ROSENKÅL
Fjern de yderste blade fra rosenkålen og halver dem, hvis de er store. Rist bacontern med rosmarin kviste på en pande. Tag dem af varmen. Kom rosenkål ved og rist dem ved høj varme i kort tid så de stadig har ”bid”. Rosenkål med bacon serveres lune.

Anret ovnstegte søde kartofler og rodfrugter med skiver af krogmodnet svinekam, rosenkål med bacon og bearnaise.


Tips

Resten af stegen kan med fordel spises kold i en sandwich med rødkål og syltede agurker.

Produkter fra ANTONIUS®

Inspiration

Ribbenssteg i fuldkornsburger

med syltede grøntsager og tahin dressing

Culottesteg i ovn med ristede nødder

og boghvederisotto

Sticky Pork med broccoli og forårsløg