Medisterpølse med brændt kål og surdejsbrød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Medisterpølse med brændt kål og surdejsbrød

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 700 g ANTONIUS® medister
  • 1 tsk. røget paprika
  • 3 stængler frisk timian
  • 1 tsk. sea salt
  • 4 store skiver surdejsbrød
  • 2 spsk. dijonnaise
BRÆNDT KÅL
  • 250 g groft snittet savojkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • kværnet peber
PYNT
  • Persillekviste
Print opskrift

Fremgangsmåde

Steg medister på en stor pande i ca. 20 min på begge sider, drys med røget paprika, frisk timian og salt. Læg den stegte medisterpølse på et skærebræt.

Varm en pande op til den er meget varm. Kom groft snittet kål på panden og steg det i 2 min. til det er lidt brændt. Kom olivenolie ved og smag til med salt og peber.

Sluk for varmen. Anret på 4 store tallerkener, surdejsbrød smurt med dijonnaise, brændt kål, stykker af medisterpølse, persillekviste og stik en træpind i hver stykke med medister.

Servér straks.


Tips

  • Brug også gerne spidskål eller rosenkål.
  • Har du ikke en surdej, kan du også sagtens erstatte med et andet type brød.

ANTONIUS® Medister

ANTONIUS® medister

Af dansk gris

Medister med smag af peber, muskat og allehånde er produceret af velafpudsede ANTONIUS® udskæringer for at sikre den rette kvalitet, konsistens og fedtprocent. Dette giver en smagfuld medister med en grov kødstruktur, der bibeholder saft og kraft ved tilberedning. Medister er velegnet til både kogning og stegning på pande.

Tilberedning:
Brun medisteren på en pande med olie og smør ved god varme i ca. 2½ min. på hver side. Steg videre ved lav varme i ca. 12½ min. Vend medisteren jævnligt under stegningen. Medisterpølse skal altid gennemsteges.

Inspiration

Kødboller i provencalsk sauce

med salat ”umami art” og vinaigrette

Mørbradbøffer med stegt grønkålssalat

Ribbenssteg i fuldkornsburger

med syltede grøntsager og tahin dressing