Ribbenssteg i fuldkornsburgermed syltede grøntsager og tahin dressing
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1,2 kg ANTONIUS® ribbenssteg
- Salt
- 6 stk. fuldkornsburgerboller
- 1 dl lagereddike
- 1 dl sukker
- 2 stk. stjerneanis
- 50 g rød spidskål
- 50 g gulerødder i strimler
- 50 g grønkål/spidskål
- 3 stk. forårsløg i strimler
- 2 spsk. limesaft
- 2 spsk. tahin
- 2 dl creme fraiche 18%
- 30 g ærteskud
Sådan tilbereder du retten
Dup ribbensstegen tør med et rent viskestykke, kom salt imellem sværene, læg den i et ovnfast fad så den står plant. Kom stegen i en forvarmet ovn ved 200 °C grader i ca. 60-70 min.
Centrumtemperatur skal være ca. 65 °C. Lad ribbensstegen stå og trække i ca. 20-30 min. inden den skæres ud til burger.
Kog lagereddike, sukker og stjerneanis op indtil sukkeret er smeltet.
Hæld den lune lage over alle de fintsnittede grøntsager, lad det trække smag i 20 min. Kom det på køl.
Lav tahin dressingen ved at blande tahin og limesaft sammen. Vend cremefraiche forsigtigt i.
Kom de syltede grøntsager i en sigte og lad dem afdryppe.
Lune burgerboller flækkes. Smør med tahin dressing på begge sider.
Kom afdryppet syltet grønt på underbollen, skær skiver af ribbensstegen, læg 2 skiver i hver burger og top med ærteskud og overbolle.
Servér straks.
Tips
Man kan lave små mini sliders også, ved at halvere et stykke ribbenssteg, så er der til studenterfesten eller en buffet.