Ribbenssteg i fuldkornsburgermed syltede grøntsager og tahin dressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Ribbenssteg i fuldkornsburgermed syltede grøntsager og tahin dressing

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg ANTONIUS® ribbenssteg
  • Salt
  • 6 stk. fuldkornsburgerboller
LAGE
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 2 stk. stjerneanis
SYLTEDE GRØNTSAGER
  • 50 g rød spidskål
  • 50 g gulerødder i strimler
  • 50 g grønkål/spidskål
  • 3 stk. forårsløg i strimler
TAHIN DRESSING
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 spsk. tahin
  • 2 dl creme fraiche 18%
TILBEHØR
  • 30 g ærteskud
Print opskrift

Fremgangsmåde

Dup ribbensstegen tør med et rent viskestykke, kom salt imellem sværene, læg den i et ovnfast fad så den står plant. Kom stegen i en forvarmet ovn ved 200 °C grader i ca. 60-70 min.

Centrumtemperatur skal være ca. 65 °C. Lad ribbensstegen stå og trække i ca. 20-30 min. inden den skæres ud til burger.

Kog lagereddike, sukker og stjerneanis op indtil sukkeret er smeltet.

Hæld den lune lage over alle de fintsnittede grøntsager, lad det trække smag i 20 min. Kom det på køl.

Lav tahin dressingen ved at blande tahin og limesaft sammen. Vend cremefraiche forsigtigt i.

Kom de syltede grøntsager i en sigte og lad dem afdryppe.

Lune burgerboller flækkes. Smør med tahin dressing på begge sider.

Kom afdryppet syltet grønt på underbollen, skær skiver af ribbensstegen, læg 2 skiver i hver burger og top med ærteskud og overbolle.

Servér straks.


Tips

Man kan lave små mini sliders også, ved at halvere et stykke ribbenssteg, så er der til studenterfesten eller en buffet.

ANTONIUS® Ribenssteg

ANTONIUS® ribbenssteg

Skåret af bryst med ridset svær af dansk gris

Ribbenssteg skæres fra midterstykket på grisen, hvorefter det bliver afpudset. Ribbenssteg er velegnet til stegning på grill eller i ovn.

Prøv f.eks. vores opskrift på ​Ribbenssteg i fuldkornsburger eller Bahn Mi Sandwich med ribbenssteg.

Tilberedning:
Tør sværen af for kødsaft og gnid med salt. Læg stegen på en rist og steg i en forvarmet ovn ved 200 °C, i ca. 1¼-1½ time eller til centrumtemperatur på 75 °C. Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Krydret kødsauce

Stærk nudelsuppe med gris

Sandwich med avocado og gris