Bolognese med frisk rucolasalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bolognese med frisk rucolasalat

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BOLOGNESE
  • 500 g ANTONIUS® hakket gris og kalv 14-18% fedt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 zittauerløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g tomatpuré
  • 1 dl rødvin
  • 2 dåser hele cherrytomater
  • 1 terning oksebouillon
  • 400 g pasta, f.eks. spaghetti
  • 50 g parmesan
RUCOLASALAT
  • 2 stk. bladselleri
  • 50 g rucola
  • ½ citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. friskkværnet sort peber
  • ½ tsk. flagesalt
  • 1 dl basilikum
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Hak hvidløg, zittauerløg, selleri og gulerødder fint i tern. Brun alle grøntsagerne i en varm gryde sammen med lidt fedtstof og laurbærblade i ca. 5 minutter.

Tilsæt hakket kød og brun det godt af på panden. Tilsæt tomatpuré, hæld rødvinen i og lad det koge ca. 5 minutter. Tilsæt cherrytomater og oksebouillon.

Lad det simre i ca. 20 minutter. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Riv parmesan fint.

Skær bladselleri fint på langs. Kom i iskoldt vand. Bland rucola med citronsaft, olivenolie, friskkværnet sort peber, salt og basilikum.

Bland det sammen med bladselleri drænet fra vand.

Servér pasta bolognese sammen med revet parmesan og rucolasalat.