Mørbrad i medaljonmed grillet blomkålssalat og gurkemeje-karry dressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørbrad i medaljonmed grillet blomkålssalat og gurkemeje-karry dressing

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. ANTONIUS® mørbrad, afpudset
  • 20 g smør
  • Salt og peber
  • 4 stk. parmaskinke
GRILLET BLOMKÅLSSALAT
  • 300 g kogte speltkerner
  • 600 g blomkålsbuketter
  • 40 g pinjekerner
  • 50 g groftrevet parmesanost
  • 50 g semi dried tomater i mindre stykker
  • 1 dl hakket bredbladet persille
GURKEMEJE-KARRYDRESSING
  • 4 spsk. oliven olie
  • 2 spsk. mørk sirup/flydende honning
  • 3 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. karry
  • Sort kværnet peber
Print opskrift

Mørbrad medaljoner er en lækker måde at servere mørbraden som tilbehør til bl.a. kål. Vi har her lavet en opskrift på stegt mørbrad med blomkålssalat, som er to ting, der komplimentere hinanden rigtig godt. 

 


Fremgangsmåde

Rist parmaskinke i ovn på bagepapir i 10 min. ved 210° grader til det er sprødt. Læg det på et stykke køkkenrulle.

Afpuds svinemørbraden og skær den i 3 cm medaljoner.

Ryst alle ingredienser sammen til dressingen.

Rist pinjekerner let på en pande til de er gyldne.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er meget varm ristes blomkålsbuketter, lad det blive lidt ”brændt” på alle sider. Blomkålen må gerne have bid, kom det over på et fad og lad det afkøle lidt. Kom de øvrige ingredienser i en salatskål og vend gurkemeje-karry dressing i.

Varm en grillpande op. Grill mørbrads medaljoner i ca. 1-2 min. på hver side ved høj varme. Kom smør ved og krydr med salt og peber.

Anret grillede mørbradmedaljoner med stykker af sprød parmaskinke og grillet blomkålsalat.

ANTONIUS® Mørbrad

ANTONIUS® mørbrad

Af dansk gris

Mørbrad med bimørbrad er særligt udvalgt, afpudset og magert ANTONIUS® kød. Mørbrad af gris kan anvendes hel eller udskåret som bøffer i utallige retter f.eks. mørbrad på grill med bacon og asparges eller mørbradbøffer med grillet blomkålssalat.

Svinemørbrad er velegnet til både stegning på pande, i ovn eller på grill.

Tilberedning:
Afpuds og brun kødet ved moderat varme i ca. 2 min. på hver side. Steg videre på en rist i forvarmet ovn ved 185 °C i ca. 18-20 min. (centrumtemperatur 62-65 °C). Lad kødet hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Frikadeller med havregryn - den klassiske opskrift

Minuttern og rodfrugter i tomatsovs

med couscous

Grøn karry med gris, rodfrugter, spinat og røde linser