Mørbrad med grillet blomkålssalat
Tilberedning
Rist parmaskinke i ovn på bagepapir i 10 min. ved 210° grader til det er sprødt. Læg det på et stykke køkkenrulle.
Afpuds svinemørbraden og skær den i 3 cm medaljoner.
Gurkemeje-karrydressing
Ryst alle ingredienser sammen til dressingen.
Grillet blomkålssalat
Rist pinjekerner let på en pande til de er gyldne.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er meget varm ristes blomkålsbuketter, lad det blive lidt ”brændt” på alle sider. Blomkålen må gerne have bid, kom det over på et fad og lad det afkøle lidt.
Kom de øvrige ingredienser i en salatskål og vend gurkemeje-karry dressing i.
Anretning
Varm en grillpande op. Grill mørbrads medaljoner i ca. 1-2 min. på hver side ved høj varme. Kom smør ved og krydr med salt og peber.
Anret de grillede mørbradmedaljoner med stykker af sprød parmaskinke og grillet blomkålsalat.
Flere opskrifter med mørbrad
Du kan finde flere opskrifter fra
med mørbrad lige her:
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 391 |
Energi (kcal) | 145 | 566 |
Energi (kJ) | 606 | 2368 |
Fedt (g) | 7.3 | 28 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 2.2 | 8.6 |
Kulhydrater (g) | 12 | 46 |
- heraf sukkerarter (g) | 4.2 | 16 |
Kostfibre (g) | 2.3 | 8.8 |
Protein (g) | 9 | 37 |
Salt (g) | 0.6 | 2.4 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |