
Mørbrad i medaljonmed grillet blomkålssalat og gurkemeje-karry dressing
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 stk. ANTONIUS® mørbrad, afpudset
- 20 g smør
- Salt og peber
- 4 stk. parmaskinke
- 300 g kogte speltkerner
- 600 g blomkålsbuketter
- 40 g pinjekerner
- 50 g groftrevet parmesanost
- 50 g semi dried tomater i mindre stykker
- 1 dl hakket bredbladet persille
- 4 spsk. oliven olie
- 2 spsk. mørk sirup/flydende honning
- 3 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. karry
- Sort kværnet peber
Sådan tilbereder du retten
Rist parmaskinke i ovn på bagepapir i 10 min. ved 210° grader til det er sprødt. Læg det på et stykke køkkenrulle.
Afpuds svinemørbraden og skær den i 3 cm medaljoner.
Ryst alle ingredienser sammen til dressingen.
Rist pinjekerner let på en pande til de er gyldne.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er meget varm ristes blomkålsbuketter, lad det blive lidt ”brændt” på alle sider. Blomkålen må gerne have bid, kom det over på et fad og lad det afkøle lidt. Kom de øvrige ingredienser i en salatskål og vend gurkemeje-karry dressing i.
Varm en grillpande op. Grill mørbrads medaljoner i ca. 1-2 min. på hver side ved høj varme. Kom smør ved og krydr med salt og peber.
Anret grillede mørbradmedaljoner med stykker af sprød parmaskinke og grillet blomkålsalat.