Grillet fladbrød med grillbryst og majssalsa

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillet fladbrød med grillbryst og majssalsa

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Majssalsa
  • 2 stk. kogte majskolber
  • 1 stk. rødløg
  • 2 stk. solmodne tomater
  • 1 stk. lime
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld koriander eller persille
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet sort peber
Avocadocreme
  • 2 stk. avocado
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl fraiche
  • 0,5 tsk. salt
Pynt
  • 1 dl friske koriander eller persille
  • 1 frisk jalepeno
Print opskrift

En opskrift på grillede fladbrød serveret med BBQ grillbryst, majssalasa og avocadocreme. God appetit!

 


Sådan tilbereder du retten

Majssalsa:

Grill hurtigt majsen på en forvarmet grill.

Skær majskornene af majskolben og kom i en skål. Tilføj hakket rødløg, tomater i tern, saft og skal fra lime, spidskommen, olivenolie, hakket koriander eller persille, salt samt friskkværnet sort peber og bland sammen.

Avocadocreme:

Kom avocado, hvidløg, fraiche og salt i en blender. Blend indtil massen bliver til en lind creme.

Kød og marinade:

Kom kødet på en forvarmet grill og grill ved indirekte varme. Grill brystet indtil fedtkanten er sprød men kødet saftigt, det skal mindst være 68°C.

Lad kødet hvile 5-10 minutter. Skær kødet i skiver, og skær rustikke ”chunks” ud af skiverne bagefter.

Servering:

Lun fladbrødene hurtigt på grillen. Smør den friske avocadocreme på brødet, læg kødet ovenpå og top med majssalsa. Pynt af med tynde skiver jalapeno og friske korianderblade.

 


Tips

  • Brug 30 min. ekstra i køkkenet og lav dine egne fladbrød. Du mangler kun gær, hvedemel, vand, olivenolie, sukker og salt for at lave de lækreste brød.
  • Hvis du har kød tilbage, kan du bruge det til en frokostret til dagen efter.
    • Bland kødstykkerne sammen med soja, finhakket citrongræs, lime, sesamolie, hvidløg, muscovadosukker og ingefær og steg det hurtigt på panden indtil sovsen er lidt klistret. Servér kødet i et lun flute sammen med tynde skiver af gulerødder, forårsløg og kinaradiser - så har du pludselig en dejlig Bánh Mì.