
Grillet fladbrød med grillbryst og majssalsa
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 8-12 stk. små fladbrød/tortilla
- 1 stk. ANTONIUS® BBQ Grillbryst
- 2 stk. kogte majskolber
- 1 stk. rødløg
- 2 stk. solmodne tomater
- 1 stk. lime
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. olivenolie
- 1 håndfuld koriander eller persille
- 0,5 tsk. salt
- 0,5 tsk. friskkværnet sort peber
- 2 stk. avocado
- 1 fed hvidløg
- 1 dl fraiche
- 0,5 tsk. salt
- 1 dl friske koriander eller persille
- 1 frisk jalepeno
Sådan tilbereder du retten
Majssalsa:
Grill hurtigt majsen på en forvarmet grill.
Skær majskornene af majskolben og kom i en skål. Tilføj hakket rødløg, tomater i tern, saft og skal fra lime, spidskommen, olivenolie, hakket koriander eller persille, salt samt friskkværnet sort peber og bland sammen.
Avocadocreme:
Kom avocado, hvidløg, fraiche og salt i en blender. Blend indtil massen bliver til en lind creme.
Kød og marinade:
Kom kødet på en forvarmet grill og grill ved indirekte varme. Grill brystet indtil fedtkanten er sprød men kødet saftigt, det skal mindst være 68°C.
Lad kødet hvile 5-10 minutter. Skær kødet i skiver, og skær rustikke ”chunks” ud af skiverne bagefter.
Servering:
Lun fladbrødene hurtigt på grillen. Smør den friske avocadocreme på brødet, læg kødet ovenpå og top med majssalsa. Pynt af med tynde skiver jalapeno og friske korianderblade.
Tips
- Brug 30 min. ekstra i køkkenet og lav dine egne fladbrød. Du mangler kun gær, hvedemel, vand, olivenolie, sukker og salt for at lave de lækreste brød.
- Hvis du har kød tilbage, kan du bruge det til en frokostret til dagen efter.
- Bland kødstykkerne sammen med soja, finhakket citrongræs, lime, sesamolie, hvidløg, muscovadosukker og ingefær og steg det hurtigt på panden indtil sovsen er lidt klistret. Servér kødet i et lun flute sammen med tynde skiver af gulerødder, forårsløg og kinaradiser - så har du pludselig en dejlig Bánh Mì.