
Pulled pork
- 4 t. 30 min.
Ingredienser
- 1.5 kg ANTONIUS® nakkefilet
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 enebær
- 1 tsk. chilipulver
- 1 spsk. tomatpure
- 2 spsk. dijonsennep
- 1 dl eddike
- 1 tsk. sød paprika
- ½ dl tomatketchup
- 1 spsk. sukker – gerne mørk farin
- 2 laurbærblade
- 1 spsk. worchestersauce
- ½ spsk. salt
Sådan tilbereder du retten
Blend indholdet til marinade sammen.
Skær kødet i store stykker og vend det med marinaden.
Kom kødet i et ovnfast fad med låg, stegeso/ römertopf eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen.
Stil det i en kold ovn. Tænd på 150 °C og lad det stå ca. 4 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden.
Tag kødet op. Fjern fedt og andet uønsket, fx hinder. Ryk kødfibrene fra hinanden med to gafler.
Si marinaden. Skum den evt. for fedt og kog den ind til 1½- 2 dl.
Vend marinaden i kødet og smag til med salt og peber.
Tips
Det færdigstegte kød kan findeles i en røremaskine.
Der bruges ca. 75 g pulled pork pr. bolle.
Rør evt. lidt barbecuesauce i pulled pork, hvis den mangler væde og smag.