Pulled pork

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pulled pork

  • 4 t. 30 min.

Ingredienser

  • 1.5 kg ANTONIUS® nakkefilet
MARINADE
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 enebær
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 spsk. tomatpure
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 dl eddike
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ dl tomatketchup
  • 1 spsk. sukker – gerne mørk farin
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. worchestersauce
  • ½ spsk. salt
Print opskrift

Pulled pork er en ret fra USA, som med sin lange tilberedning gør kødet utrolig mørt. Sidenhen er det også blevet en populær ret herhjemme, som både bruges i burgers, til mexicansk eller med forskelligt tilbehør.

ANTONIUS®' opskrift på pulled pork giver dig den ultimative tilberedningsvejledning, så din ret kommer til at få mørt og saftigt pulled pork

Velbekomme!

 


Fremgangsmåde

Blend indholdet til marinade sammen. 

Skær kødet i store stykker og vend det med marinaden.

Kom kødet i et ovnfast fad med låg, stegeso/ römertopf eller en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen.

Stil det i en kold ovn. Tænd på 150 °C og lad det stå ca. 4 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden.

Tag kødet op. Fjern fedt og andet uønsket, fx hinder. Ryk kødfibrene fra hinanden med to gafler. 

Si marinaden. Skum den evt. for fedt og kog den ind til 1½- 2 dl. 

Vend marinaden i kødet og smag til med salt og peber. 


Tips

Det færdigstegte kød kan findeles i en røremaskine.

Der bruges ca. 75 g pulled pork pr. bolle. 

Rør evt. lidt barbecuesauce i pulled pork, hvis den mangler væde og smag.

ANTONIUS® Nakkefilet

ANTONIUS® nakkefilet

Af dansk gris, uden fedtkant

Nakkefilet skæres af forenden på grisen og er et velsmagende stykke kød, der med sin fine fedtmarmorering holder sig saftig og bevarer smagen ved stegning. Nakkefilet kan steges hel, skæres i koteletter eller f.eks. anvendes til pulled pork.

Se eksempelvis vores Grillede spyd med nakkefilet - denne ret serveres med fritter og salsa med edamamebønner.

Tilberedning:
Nakkefileten lægges på en rist og stilles i en forvarmet ovn på 180 °C i ca. 1½-2 timer, eller til en centrumtemperatur på 80 °C. Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Koteletter stegt med varme krydderier

med risotto og bagte tomater

Grillet mørbrad med bacon og asparges

Koteletter med pasta og svampe