Stegt flæsk i skivermed kartoffelsalat med løvstikke og sennep

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Stegt flæsk i skivermed kartoffelsalat med løvstikke og sennep

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 400 g ANTONIUS® flæsk i skiver
  • 1 tsk. sea salt
  • 1 spsk. timianblade
KARTOFFELSALAT
  • 800 g kogte nemme kartofler i mundrette stykker
  • 1 dl kæmpe kapers i skiver
  • ½ agurk i tern uden kerner
  • 1 dl hakket løvstikke
  • 1 dl plukket dild
GROV SENNEPSDRESSING
  • 2 spsk. sennepskorn
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl olivenolie
TILBEHØR
  • 4 skiver groft rugbrød
Print opskrift

Fremgangsmåde

Læg flæsk i skiver på en rist fra ovnen, kom bagepapir i bunden af en bradepande.

Steg flæsk i skiver ved 225 °C grader til det er sprødt.

Tag det ud og læg det på et stykke køkkenrulle.

Krydr med sea salt og små blade timian.

Varm sennepskorn på en pande i 3 min. så trænger smagen mere frem. Lad dem afkøle.

Pisk honning, dijonsennep og hvidvinseddike sammen i en skål. Kom sennepskorn i og pisk dressingen cremet med olivenolie. Vend den cremede dressing sammen med kartoflerne.

Lad den gerne trække i 10 min. Ved servering kom alle de øvrige ingredienser i kartoffelsalaten.

Servér sprøde skiver flæsk med kartoffelsalat og groft rugbrød.

ANTONIUS® Flæsk i skiver

ANTONIUS® flæsk i skiver

Skåret af bryst af dansk gris

Flæsk i skiver er skåret af særlig udvalgt dansk ANTONIUS® bryst og kan steges på pande, grill eller i ovn. Serveres enten som den helt klassiske stegt flæsk med persillesovs og kartofler, men egner sig også som topping i salater og supper eller fyld i madbrød.

Tilberedning:
Pande: Steg kødet i 1 spsk. olie og ½ tsk. smør ved middel varme. Samlet stegetid ca. 20 min., vend kødet ca. hver 4. min.
Ovn: Læg kødet på en rist, og steg det i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 13 min. på hver side.

Inspiration

Herregårdskoteletter med ærtepuré og grøn salat

Boller i karry med perlebyg

Krogmodnede koteletter med tortellini i blå ostesauce

hertil stegte pærer med salvie og blåbær