Bahn Mi sandwich med ribbensstegserveret med sesamdressing og lynsyltede grøntsager

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bahn Mi sandwich med ribbensstegserveret med sesamdressing og lynsyltede grøntsager

  • 1 t. 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

RIBBENSSTEG SESAMDRESSING
  • 8 spsk. god mayonnaise
  • 3 spsk. mørk sesamolie
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • Saften af en lime
  • Salt og peber
LYNSYLTEDE GRØNTSAGER
  • ½ agurk
  • 2 gulerødder
  • ¼ kinaradise
  • 1 dl æblecidereddike
  • ¾ rørsukker
  • ½ dl hvidvin
  • Salt
ANRETNING
  • 4 sprøde baguettes
  • 8 kviste koriander
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

RIBBENSSTEG
Tænd ovnen ved 200 °C (varmluft).

Gnid sværene med groft salt, så det kommer ned i rillerne på stegen.

Læg stegen på en rist over en bradepande med 1½ cm vand.

Kom evt. sammenkrøllet stanniol under stegen, så den steger helt jævnt og får ensartet sprøde svær.

Steg kødet i ca. 1¼ time. Lad kødet hvile i 15 minutter.

SESAMDRESSING
Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

LYNSYLTEDE GRØNTSAGER
Skær agurken i halv på langs og fjern midten. Snit grøntsagerne meget fint på en mandolin i lange strimler og kom dem sammen i en skål.

Drys med en smule salt.

Kom eddike, rørsukker og hvidvin i en kasserolle og kog det op.

Hæld lagen over grøntsagerne og lad dem køle ned inden de spises.

ANRETNING
Skær de sprøde baguettes som til hotdogs. Smør med sesamdressing og fyld dem med skiver af ribbenssteg og syltede grøntsager.

Pynt med frisk koriander og servér med ekstra dressing ved siden.


Tips

- Top eventuelt også din sandwich med tynde skiver rød chili, hvis du kan lide det lidt stærkt.