Bahn Mi sandwich med ribbensstegserveret med sesamdressing og lynsyltede grøntsager

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bahn Mi sandwich med ribbensstegserveret med sesamdressing og lynsyltede grøntsager

  • 1 t. 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

RIBBENSSTEG
  • 600-700 g ANTONIUS® ribbenssteg
  • Salt
SESAMDRESSING
  • 8 spsk. god mayonnaise
  • 3 spsk. mørk sesamolie
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • Saften af en lime
  • Salt og peber
LYNSYLTEDE GRØNTSAGER
  • ½ agurk
  • 2 gulerødder
  • ¼ kinaradise
  • 1 dl æblecidereddike
  • ¾ rørsukker
  • ½ dl hvidvin
  • Salt
ANRETNING
  • 4 sprøde baguettes
  • 8 kviste koriander
Print opskrift

Fremgangsmåde

RIBBENSSTEG
Tænd ovnen ved 200 °C (varmluft).

Gnid sværene med groft salt, så det kommer ned i rillerne på stegen.

Læg stegen på en rist over en bradepande med 1½ cm vand.

Kom evt. sammenkrøllet stanniol under stegen, så den steger helt jævnt og får ensartet sprøde svær.

Steg kødet i ca. 1¼ time. Lad kødet hvile i 15 minutter.

SESAMDRESSING
Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

LYNSYLTEDE GRØNTSAGER
Skær agurken i halv på langs og fjern midten. Snit grøntsagerne meget fint på en mandolin i lange strimler og kom dem sammen i en skål.

Drys med en smule salt.

Kom eddike, rørsukker og hvidvin i en kasserolle og kog det op.

Hæld lagen over grøntsagerne og lad dem køle ned inden de spises.

ANRETNING
Skær de sprøde baguettes som til hotdogs. Smør med sesamdressing og fyld dem med skiver af ribbenssteg og syltede grøntsager.

Pynt med frisk koriander og servér med ekstra dressing ved siden.


Tips

- Top eventuelt også din sandwich med tynde skiver rød chili, hvis du kan lide det lidt stærkt.

ANTONIUS® Ribenssteg

ANTONIUS® ribbenssteg

Skåret af bryst med ridset svær af dansk gris

Ribbenssteg skæres fra midterstykket på grisen, hvorefter det bliver afpudset. Ribbenssteg er velegnet til stegning på grill eller i ovn.

Prøv f.eks. vores opskrift på ​Ribbenssteg i fuldkornsburger eller Bahn Mi Sandwich med ribbenssteg.

Tilberedning:
Tør sværen af for kødsaft og gnid med salt. Læg stegen på en rist og steg i en forvarmet ovn ved 200 °C, i ca. 1¼-1½ time eller til centrumtemperatur på 75 °C. Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Ribbenssteg i fuldkornsburger

med syltede grøntsager og tahin dressing

Grønne tacos med filetstrimler og spicy dip

Lys chili con carne

med hvide bønner og gris