
Flæskesteg med søde kartoflerhertil rosenkål med bacon og bearnaise
- 2 t. 0 min.
- 8 personer
Ingredienser
- 1 ANTONIUS® flæskesteg ca. 2300 g
- 1 spsk. salt
- 400 g søde kartofler i mindre stykker
- 400 g kartofler i både
- 400 g rødbeder i både
- 400 g gulerødder i grove stykker
- 1 dl olivenolie
- 1 dl frisk timian
- Salt og kværnet peber
- 700 g rosenkål i halve
- 4 kviste rosmarin
- 300 g bacon i tern
- Salt og kværnet peber
- 600 g god bearnaise
- 3 spsk. frisk estragon
Sådan tilbereder du retten
FLÆSKESTEG
Dup svær og steg med rent viskestykke. Kom salt imellem sværene, stil svinekam i et ovnfast fad, så sværen er plan. Kom lidt vand i bunden.
Sæt stegen i en forvarmet ovn ved 180° grader varmluft, i ca. 90-100 min.
Kom stegetermometer i, centrumstemperatur skal være ca. 65° grader. Hvis sværene ikke er sprøde, grilles stegen til sidst under opsyn.
Lad stegen hvile i 15-20 min. inden den skæres i skiver.
OVNSTEGTE SØDE KARTOFLER OG RODFRUGTER
Alle rodfrugter vendes med olivenolie og krydderier i en stor bradepande. Kom dem i samme ovn som stegen og giv dem ca. 1½ time, eller til de er møre. Hold dem varme, mens stegen trækker.
ROSENKÅL
Fjern de yderste blade fra rosenkålen og halver dem, hvis de er store. Rist bacontern med rosmarin kviste på en pande. Tag dem af varmen. Kom rosenkål ved og rist dem ved høj varme i kort tid så de stadig har ”bid”. Rosenkål med bacon serveres lune.
Anret ovnstegte søde kartofler og rodfrugter med skiver af flæskesteg, rosenkål med bacon og bearnaise.
Tips
Resten af stegen kan med fordel spises kold i en sandwich med rødkål og syltede agurker.