Boller i karry med perlebyg

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Boller i karry med perlebyg

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Fars
  • 500 g ANTONIUS® hakket gris
  • 2 skiver brød uden skorpe
  • 1,5 dl mælk, fx minimælk
  • 0,5 tsk. fint salt
  • Peber
  • 2 æg
  • 5 laurbærblade
Karrysovs
  • 2 løg løg, ca. 200 g
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æbler, ca. 250 g
  • 10 g smør
  • 3 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt eller tørret chili
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 l. kogevand fra bollerne
  • 1 citron, usprøjtet
  • 0,5 dl fløde, 38%
  • evt. lidt honning
Perlebyg
  • 3 dl perlebyg, ca. 240 g
Tilbehør
  • Evt. ½ bundt mynte
Print opskrift

​ ANTONIUS'® opskrift på den klassiske, danske ret: Boller i karry. I denne udgave er retten lavet med perlebyg, men du kan selvfølgelig også koge ris til, hvis du hellere vil det.

Opskriften beskriver trinvis, hvordan du laver farsen til de klassiske, kogte kødboller og den gule karrysovs med æbler og løg.

 


Sådan tilbereder du retten

Fars
Skær brød ud i mindre tern. Kom det i en skål med mælk og lad det trække i 10-15 minutter.

Kom kødet i en skål og med salt, peber, æg, det udblødte brød og mælk. Rør til en lind fars. Juster evt. konsistensen med lidt mel.

Karrysovs
Pil løg og hvidløg, hak det fint. Skyl æbler og skær i kvarte. Fjern kærnehuset og skær i små tern.

Fars - fortsat
Sæt en gryde med vand, salt og laurbærblade til at koge. Skru ned til lavt blus, når vandet koger. Form boller af farsen med en spiseske og kog dem i ca. 12 minutter, til de er gennemkogte.

Tag bollerne op og læg dem i et fad med lidt film henover, så de holder sig varme. Husk at gemme 1 liter af kogevandet til sovsen.

Perlebyg
Kog perlebyg som anvist på pakken.

Karrysovs - fortsat
Varm smør i en gryde til det begynder at bruse. Steg løg og hvidløg 1-2 minutter, til de bliver klare. Tilsæt halvdelen af æblerne og sammen med karry, ingefær, chili og mel og lad det hele stege 1-2 minutter, til krydderierne bliver lidt brændte og melet suger smør (så jævner det nemlig).

Tilsæt kogevandet fra bollerne, bring i kog og lad det koge i 10-15 minutter, til løg og æbler er møre.

Skyl og riv citron. Pres saften. Skyl mynte og pluk bladene af.

Tilsæt fløde og lad sovsen koge yderligere 2 minutter. Tag gryden af varmen og blend til en glat og jævn sovs (brug en stavblender, eller lad en almindelig blender klare opgaven).

Kom sovsen tilbage i gryden og smag til med fintrevet citronskal og –saft, salt, peber og evt. lidt honning, alt efter hvor meget sødme der er i æblerne.

Kom bollerne i sovsen og varm dem igennem. Tilsæt æbletern et øjeblik og servér med kogte perlebyg og mynte.


Tips

Du kan også servere ris til retten, i stedet for perlebyg.

Du kan også tilsætte 1 spsk. mere karry, for mere smag i karrysovsen.

Produkter fra ANTONIUS®

Inspiration

Mørbradgryde med grønne ris

Skinkeschnitzler med citron-gulerødder og hvidløgscreme

Krydret kødsauce