Grøn karry med gris, rodfrugter, spinat og røde linser

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grøn karry med gris, rodfrugter, spinat og røde linser

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Grøn karry
  • 600 g ANTONIUS® skinketern
  • 3 dl røde linser, 200 g
  • 10 g ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citrongræs
  • 0,5 tsk. stødt stjerneanis
  • 3 spsk. grøn karrypasta
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 200 g babyspinat
  • 1 spsk. olie (fx olivenolie)
  • 1 lille dåse kokosmælk, 165 ml
  • 0,5 bundt mynte
  • 1 lime
  • 1 spsk. honning, fx akaciehonning
  • 1 spsk. Fishsauce eller østersovs
  • Salt
  • Peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Grøn karry - klargøring af krydderier og grønt
Kog linserne som anvist på pakken.

Skræl og riv ingefær, pil og hak hvidløg og hak citrongræs.

Kom det hele i en skål sammen med stjerneanis, karrypasta og skinketern. Vend det godt rundt.

Skræl gulerødder og skær i grove tern. Skær rødderne og det yderste af toppen fra porrerne. Skær porrer i ringe og vask dem grundigt i koldt vand.

Skyl spinat og afdryp i salatslynge eller sigte.

Grøn karry - stegning
Varm halvdelen af olien i en wok eller en stegegryde.

Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når du lægger kødet på panden.

Læg ternene i ét lag og brun først halvdelen af kødet på alle sider, 2 minutter i alt.

Tag kødet op og varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, 2 minutter i alt. Tag kødet op.

Svits gulerødder og porrer i wokken et øjeblik. Tilsæt kød og kokosmælk og lad det simre et par minutter.

Skyl og hak mynte. Skyl lime, riv skallen og pres saften.

Tilsæt kogte linser til wokken sammen med spinat og vend det hele godt rundt.

Grøn karry - tilsmagning og servering
Smag til med limeskal, limesaft, honning, fishsauce, salt og peber.

Varm retten igennem og servér med det samme, så grøntsager og spinat stadig er sprøde.

Drys med mynte på toppen.

ANTONIUS® skinketern

ANTONIUS® skinketern

Skåret af skinkeyderlår af dansk gris

Skinkekød i tern er skåret af dansk afpudset ANTONIUS® yderlår, der giver magert kød i tern. Skinkekød i tern er velegnet til brug i gryderetter eller til lynstegning på pande. Egner sig særdeles fint til mange asiatiske opskrifter. Du får den bedste smagsoplevelse hvis kødet er svagt rosa i midten ved servering.

Tilberedning:
Steg kødet på en pande med olie og smør ved god varme i ca. 2 min. Ryst panden ca. hver ½ min. for at få stegeskorpe på alle sider.

Skinkekød i tern kan anvendes til f.eks. gryderetter, wok eller wraps.

Inspiration

Krogmodnet flæskesteg

med søde kartofler, rosenkål med bacon og bearnaise

Thaisalat med gris og grønt

Grøn suppe med ristet medister

med karrycreme og grønt pynt