Flæskesteg med bouillonkartoflermed årstidens svampe og timian

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Flæskesteg med bouillonkartoflermed årstidens svampe og timian

  • 1 t. 55 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Flæskesteg
  • 1 kg ANTONIUS® ribbenssteg eller ovnklar kam uden ben af dansk gris
  • 1 spsk. groft salt
Bouillonkartofler
  • 600 g bagekartofler
  • 4 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 300 g blandede svampe
  • 100 g smør
  • 5 dl kyllingefond
  • 0,25 tsk. salt
  • 2 knsp. peber
  • 1 tsk. tørret timian
Pynt
  • Frisk timian
Print opskrift

Der er ikke noget bedre end en veltilberedt flæskesteg med sprøde svær og saftigt kød. Vi giver dig her en opskrift til at lave en skøn flæskesteg med kartofler og årstidens svampe. 

 


Sådan tilbereder du retten

Flæskesteg med sprøde svær i ovn
Tjek, at sværen er ridset helt ned til kødet over det hele – er den ikke det, må du selv i gang med en skarp kniv eller en hobbykniv og ridse med ½ cm. mellemrum. Gnid sværene på stegen med en fugtig hånd og masser af groft salt. Placér stegen med sværen opad på en rist, og sæt en bradepande med ½ l vand i. Steg stegen i en forvarmet ovn på 180˚C i 50 minutter. Skru ovnen op til 225°C, og steg i yderligere 20 minutter, eller indtil sværen er sprød. Steg flæskestegen yderligere efter anvisning til en centrumtemperatur på 65˚C. Pynt med frisk timian ved servering.



Bouillonkartofler i ovn 
Skrub og skær kartofler og løg i grove både, steg godt af på en pande i olivenolie sammen med de rensede svampe, og kom herefter i en bradepande med de øvrige ingredienser. Krydr med salt og peber. Sæt i ovnen ved 180°C i ca. 30 - 40 minutter, med flæskestegen henover, til bouillonkartoflerne er møre, og smag til igen med salt og peber. Hold bouillonkartoflerne varme, mens flæskestegen steger færdig.  

 

ANTONIUS® Ribenssteg

ANTONIUS® ribbenssteg

Skåret af bryst med ridset svær af dansk gris

Ribbenssteg skæres fra midterstykket på grisen, hvorefter det bliver afpudset. Ribbenssteg er velegnet til stegning på grill eller i ovn.

Prøv f.eks. vores opskrift på ​Ribbenssteg i fuldkornsburger eller Bahn Mi Sandwich med ribbenssteg.

Tilberedning:
Tør sværen af for kødsaft og gnid med salt. Læg stegen på en rist og steg i en forvarmet ovn ved 200 °C, i ca. 1¼-1½ time eller til centrumtemperatur på 75 °C. Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Stegt flæsk med jordskokkekompot

med karrymarinade og æbler

Asiatisk schnitzel

med bønnefrikassé og soya-ingefærmarinade

Mørbradbøffer med stegt grønkålssalat