Flæskesteg med bouillonkartoflermed årstidens svampe og timian
- 1 t. 55 min.
- 4 personer
Ingredienser
Flæskesteg- 1 kg ANTONIUS® ribbenssteg eller ovnklar kam uden ben af dansk gris
- 1 spsk. groft salt
- 600 g bagekartofler
- 4 løg
- 1 spsk. olivenolie
- 300 g blandede svampe
- 100 g smør
- 5 dl kyllingefond
- 0,25 tsk. salt
- 2 knsp. peber
- 1 tsk. tørret timian
- Frisk timian
Sådan tilbereder du retten
Flæskesteg med sprøde svær i ovn
Tjek, at sværen er ridset helt ned til kødet over det hele – er den ikke det, må du selv i gang med en skarp kniv eller en hobbykniv og ridse med ½ cm. mellemrum.
Gnid sværene på stegen med en fugtig hånd og masser af groft salt.
Placér stegen med sværen opad på en rist, og sæt en bradepande med ½ l vand i. Steg stegen i en forvarmet ovn på 180 ˚C i 50 minutter.
Skru ovnen op til 225 °C, og steg i yderligere 20 minutter, eller indtil sværen er sprød. Steg flæskestegen yderligere efter anvisning til en centrumtemperatur på 65 ˚C.
Pynt med frisk timian ved servering.
Bouillonkartofler i ovn
Skrub og skær kartofler og løg i grove både, steg godt af på en pande i olivenolie sammen med de rensede svampe, og kom herefter i en bradepande med de øvrige ingredienser. Krydr med salt og peber.
Sæt i ovnen ved 180 °C i ca. 30-40 minutter, med flæskestegen henover, til bouillonkartoflerne er møre, og smag til igen med salt og peber. Hold bouillonkartoflerne varme, mens flæskestegen steger færdig.