Jordskokkesuppe med fløde og ristede skinketern

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Jordskokkesuppe med fløde og ristede skinketern

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Jordskokkesuppe
  • 700 g jordskokker
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. olie, fx olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 liter bouillon, fx vand og terning
  • 0,5 dl piskefløde, 38%
  • 4 spsk. frugteddike, fx æbleeddike
Ristede skinketern
  • 400 g ANTONIUS skinketern
  • 2 tsk. olie
Topping
  • 0,5 bundt persille, gerne bredbladet
  • 2 spsk. solsikkekerner
Tilbehør
  • 200 g brød, gerne fuldkornsbrød
Print opskrift

Her finder du opskriften på en lækker suppe, der er nem at lave. I dette tilfælde bliver jordskokkesuppen lavet med fløde og serveret med ristede skinketern og topping af solsikkekerner og persille.

 


Fremgangsmåde

Jordskokkesuppe

Vask jordskokker grundigt, så de er helt fri for jord - skrub dem evt. med en neglebørste eller en anden stiv børste.

Gem to jordskokker til topping.

Skær jordskokker i grove stykker. Pil hvidløg. Skær nogle af stilkene fra persillen til topping af og skyl dem.

Varm olie i en gryde ved god varme og tilsæt hvidløg og de skyllede persillestilke. Steg ved lav varme i ½ minut og tilsæt jordskokker.

Smag til med salt og peber og steg videre.

Tilsæt bouillon og kog suppen under låg, til jordskokkerne er helt møre – ca. 10 minutter. Hæld fløde ved suppen og kog et par minutter.

Tag persillestilkene op af suppen og kassér dem.

Blend suppen glat – hæld den i en blender eller brug en stavblender.

Smag til med eddike, salt og peber.

Ristede skinketern

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Varm olie på en pande ved god varme.

Det skal være så varmt, at olien ’siger lyde’, når der kommer noget på panden.

Brun kødet på alle sider, ca. 6 minutter i alt, til kødet er saftigt og mørt.

Kom kødet i en skål.

Topping

Skyl de to sidste jordskokker og skær helt tynde skiver. Skyl og hak persille. Vend jordskokker, persille og solsikkekerner sammen i en skål.

Servér jordskokkesuppen med de ristede skinketern, topping samt evt. noget groft brød - god appetit.


Tips

  • Hvis du har svært ved at komme ind imellem de små knolde, der sidder på jordskokkerne, når du skal skylle dem fri for jord, så knæk dem af og vask dem

ANTONIUS® skinketern

ANTONIUS® skinketern

Skåret af skinkeyderlår af dansk gris

Skinkekød i tern er skåret af dansk afpudset ANTONIUS® yderlår, der giver magert kød i tern. Skinkekød i tern er velegnet til brug i gryderetter eller til lynstegning på pande. Egner sig særdeles fint til mange asiatiske opskrifter. Du får den bedste smagsoplevelse hvis kødet er svagt rosa i midten ved servering.

Tilberedning:
Steg kødet på en pande med olie og smør ved god varme i ca. 2 min. Ryst panden ca. hver ½ min. for at få stegeskorpe på alle sider.

Skinkekød i tern kan anvendes til f.eks. gryderetter, wok eller wraps.

Inspiration

Asiatisk schnitzel

med bønnefrikassé og soya-ingefærmarinade

Krydrede kødboller i chunky tomatsauce

med spidskommen, raita og naanbrød

Frikadeller med havregryn - den klassiske opskrift