Grillede grøntsager og minuttern med hvidløg og ingefær

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillede grøntsager og minuttern med hvidløg og ingefær

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g ANTONIUS® minuttern
  • 8 træspyd
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g ingefær
  • 2 tsk. olie, fx olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 forårsløg
GRILLEDE GRØNTSAGER
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • ½ bundt persille
  • 1 spsk. olie, fx olivenolie
  • 2 spsk. hakket, soltørret tomat, ca. 30 g
  • 2 spsk. balsamico
TILBEHØR
  • 150 g brød, gerne fuldkornsbrød
Print opskrift

Grillsæsonen er for mange en favorit og med vores opskrift på grillede grøntsager og minuttern, bliver det ikke bedre. Servér de med hvidløg og ingefær for en kraftfuld og intens smag. 
Velbekomme!

 


Fremgangsmåde

Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.

Pil hvidløg og skræl ingefær. Riv begge dele eller hak det fint. Vend minuttern med hvidløg, ingefær og olie i en skål. Krydr med salt og peber.

Skyl squash og aubergine og skær i tynde skiver på langs. Halvér de længste. Læg skiverne i et fad og drys med lidt salt. Lad grøntsagerne trække i 10 min. Skyl og hak persille. Afdryp squash og courgetter grundigt og pensl med olie.

Grill grøntsagerne, til de får flotte grillstriber på begge sider, men stadig har lidt bid, ca. 4 minutter i alt. Vend de grillede grøntsager med hakket persille, soltørret tomat og balsamico.

Sæt kødet på spyd. Grillspyd i 3-4 min. på hver side, cirka 10 min. i alt. Skær rodende og det yderste af toppen på forårsløg og skyl grundigt. Snit forårsløg fint og kom dem i en skål. Tag kødet af spyd og vend med forårsløg.

Lun brødet på grillen.


Tips

- I stedet for at sætte kødet på spyd, kan du stege det på en pande, som du sætter på grillen. Gem så olien hertil og varm den på panden – det skal være så varmt, at det siger lyde, når du kommer kødet på. Brun kødet på alle sider, cirka 6 min. i alt.

- Du kan også servere kødet på spyd og i stedet grille forårsløg, der er skyllede. De skal grilles cirka 1½ minut på hver side – 3 min. i alt.

ANTONIUS® skinketern

ANTONIUS® skinketern

Skåret af skinkeyderlår af dansk gris

Skinkekød i tern er skåret af dansk afpudset ANTONIUS® yderlår, der giver magert kød i tern. Skinkekød i tern er velegnet til brug i gryderetter eller til lynstegning på pande. Egner sig særdeles fint til mange asiatiske opskrifter. Du får den bedste smagsoplevelse hvis kødet er svagt rosa i midten ved servering.

Tilberedning:
Steg kødet på en pande med olie og smør ved god varme i ca. 2 min. Ryst panden ca. hver ½ min. for at få stegeskorpe på alle sider.

Skinkekød i tern kan anvendes til f.eks. gryderetter, wok eller wraps.

Inspiration

Vietnamesisk salat

med sprød schnitzel

Stegt flæsk med jordskokkekompot

med karrymarinade og æbler

Lys chili con carne

med hvide bønner og gris