
Grillede grøntsager og minuttern med hvidløg og ingefær
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g ANTONIUS® minuttern
- 8 træspyd
- 2 fed hvidløg
- 10 g ingefær
- 2 tsk. olie, fx olivenolie
- Salt og peber
- 2 forårsløg
- 1 squash
- 1 aubergine
- ½ bundt persille
- 1 spsk. olie, fx olivenolie
- 2 spsk. hakket, soltørret tomat, ca. 30 g
- 2 spsk. balsamico
- 150 g brød, gerne fuldkornsbrød
Sådan tilbereder du retten
Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.
Pil hvidløg og skræl ingefær. Riv begge dele eller hak det fint. Vend minuttern med hvidløg, ingefær og olie i en skål. Krydr med salt og peber.
Skyl squash og aubergine og skær i tynde skiver på langs. Halvér de længste. Læg skiverne i et fad og drys med lidt salt. Lad grøntsagerne trække i 10 min. Skyl og hak persille. Afdryp squash og courgetter grundigt og pensl med olie.
Grill grøntsagerne, til de får flotte grillstriber på begge sider, men stadig har lidt bid, ca. 4 minutter i alt. Vend de grillede grøntsager med hakket persille, soltørret tomat og balsamico.
Sæt kødet på spyd. Grillspyd i 3-4 min. på hver side, cirka 10 min. i alt. Skær rodende og det yderste af toppen på forårsløg og skyl grundigt. Snit forårsløg fint og kom dem i en skål. Tag kødet af spyd og vend med forårsløg.
Lun brødet på grillen.
Tips
- I stedet for at sætte kødet på spyd, kan du stege det på en pande, som du sætter på grillen. Gem så olien hertil og varm den på panden – det skal være så varmt, at det siger lyde, når du kommer kødet på. Brun kødet på alle sider, cirka 6 min. i alt.
- Du kan også servere kødet på spyd og i stedet grille forårsløg, der er skyllede. De skal grilles cirka 1½ minut på hver side – 3 min. i alt.