
Grillstegte spyd med pesto og grill-tomater
- 45 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 ANTONIUS® mørbrad, afpudset, ca. 300 g
- 4 træspid
- Salt og peber
- 2 spsk. pesto
- 2 skiver grovbrød, ca.70 g
- 450 g kogte kartofler
- 1-2 tsk. dijonsennep
- 2 dl fromage frais, skyr eller anden fast surmælksprodukt
- 2 forårsløg eller 1 bundt purløg
- 4 tomater
Sådan tilbereder du retten
Tænd for grillen. Læg spiddene i koldt vand.
Kog kartofler, hvis de ikke er kogte.
Skyl, rens og skær forårsløgene i tynde skiver.
Rør surmælksproduktet med sennep og smag til med salt og peber. Vend kartofler skåret i skiver og forårsløg i.
Gem lidt grønt forårsløg til pynt.
Skær mørbraden i ca. 2 cm tykke skiver og del dem i to. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Sæt kødet på spid og steg dem på grill eller en grillpande ca. 2 minutter på hver side – 4-5 minutter i alt. Kom pesto på.
Halvér tomaterne, krydr med salt og peber og steg dem på grillen eller grillpanden
Tips
- I stedet for mørbrad kan bruges tern af skinke på ca. 2 x 2 x 2-5 cm.
- Servér nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.
- Kartoffelsalaten kan laves flere timer i forvejen og opbevares i køleskab.