Grillstegte spyd med pesto og grill-tomater

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillstegte spyd med pesto og grill-tomater

  • 45 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 ANTONIUS® mørbrad, afpudset, ca. 300 g
  • 4 træspid
  • Salt og peber
  • 2 spsk. pesto
  • 2 skiver grovbrød, ca.70 g
KARTOFFELSALAT
  • 450 g kogte kartofler
  • 1-2 tsk. dijonsennep
  • 2 dl fromage frais, skyr eller anden fast surmælksprodukt
  • 2 forårsløg eller 1 bundt purløg
GRILL-TOMATER
  • 4 tomater
Print opskrift

En let, sommerinspireret ret med fokus på kvalitet og de gode råvarer er hvad ANTONIUS® vil tilbyde med denne opskrift. Smid spiddene på grillen sammen med tomater og spis dem direkte fra grillen. 

Velbekomme!

 

 


Fremgangsmåde

Tænd for grillen. Læg spiddene i koldt vand.
Kog kartofler, hvis de ikke er kogte.

Skyl, rens og skær forårsløgene i tynde skiver.
Rør surmælksproduktet med sennep og smag til med salt og peber. Vend kartofler skåret i skiver og forårsløg i.

Gem lidt grønt forårsløg til pynt.

Skær mørbraden i ca. 2 cm tykke skiver og del dem i to. Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Krydr med salt og peber. Sæt kødet på spid og steg dem på grill eller en grillpande ca. 2 minutter på hver side – 4-5 minutter i alt. Kom pesto på.

Halvér tomaterne, krydr med salt og peber og steg dem på grillen eller grillpanden


Tips

- I stedet for mørbrad kan bruges tern af skinke på ca. 2 x 2 x 2-5 cm.

- Servér nye, kogte kartofler og den kolde sauce til i stedet for kartoffelsalat.

- Kartoffelsalaten kan laves flere timer i forvejen og opbevares i køleskab.

ANTONIUS® Mørbrad

ANTONIUS® mørbrad

Af dansk gris

Mørbrad med bimørbrad er særligt udvalgt, afpudset og magert ANTONIUS® kød. Mørbrad af gris kan anvendes hel eller udskåret som bøffer i utallige retter f.eks. mørbrad på grill med bacon og asparges eller mørbradbøffer med grillet blomkålssalat.

Svinemørbrad er velegnet til både stegning på pande, i ovn eller på grill.

Tilberedning:
Afpuds og brun kødet ved moderat varme i ca. 2 min. på hver side. Steg videre på en rist i forvarmet ovn ved 185 °C i ca. 18-20 min. (centrumtemperatur 62-65 °C). Lad kødet hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Koteletter med pasta og svampe

Flæskesteg med bouillonkartofler

med årstidens svampe og timian

Thaisalat med gris og grønt