
Gris stroganoff med kartoffelmos
- 2 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
- ¼ ANTONIUS® nakkefilet, ca. 500 g
- ½ dl mel
- Salt og peber
- ½ tsk. cayennepeber
- 1½ spsk. olie
- 250 g svampe, fx champignon eller porto bello
- 3 gulerødder, ca. 250 g
- 4 fed hvidløg
- 1 bundt timian
- 1 bundt persille
- 300 g perleløg – evt. fra frost
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 knivspids kommen
- ¼ tsk. røget paprika eller karry
- 1 l vand
- 1 bouillonterning
- 1 dl madlavningsfløde 8%
- 1 ¼ kg kartofler
- 2 dl mælk
- 2 tsk. smør
Sådan tilbereder du retten
Skær kødet i store tern på 2-3 cm. Bland mel, salt, peber og cayennepeber og vend ternene i melblandingen, så det lige sætter sig. Del kødet i to lige store portioner.
Varm 1 spsk. olie i en gryde ved god varme. Det skal være så varmt at det siger lyde, når du kommer kødet på.
Brun halvdelen af kødet på alle sider, 2 min. i alt. Tag kødet op af gryden, tilsæt evt. lidt mere olie og brun den anden halvdel af kødet.
Rens svampe og skær i halve. Skræl gulerødder og skær i mindre stykker.
Pil og hak hvidløg. Skyl timian og persille og hak persille.
Steg løg, svampe, gulerødder og hvidløg i gryden. Tilsæt kødet sammen med tomatpuré, kommen, paprika, vand, bouillonterning, fløde og timian.
Lad det simre i ca. 1½ time til kødet er mørt.
Smag til med salt og peber. Pynt med hakket persille ved anretning.
Skræl kartofler og skær i tern. Kog i usaltet vand til kartoflerne er møre, ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med et piskeris og hæld mælk, lidt i ad gangen, mens du pisker i mosen.
Tilsæt smør og pisk til mosen har en glat konsistens. Smag til med salt og peber.
Tips
- I stedet for perleløg kan du anvende skalotteløg, som du piller og hakker.