Gris stroganoff med kartoffelmos

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Gris stroganoff med kartoffelmos

  • 2 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • ¼ ANTONIUS® nakkefilet, ca. 500 g
  • ½ dl mel
  • Salt og peber
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1½ spsk. olie
  • 250 g svampe, fx champignon eller porto bello
  • 3 gulerødder, ca. 250 g
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bundt timian
  • 1 bundt persille
  • 300 g perleløg – evt. fra frost
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 knivspids kommen
  • ¼ tsk. røget paprika eller karry
  • 1 l vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 dl madlavningsfløde 8%
KARTOFFELMOS
  • 1 ¼ kg kartofler
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk. smør
Print opskrift

Stroganoff er for mange en god klassiker, og denne opskrift på en god gris stroganoff med kartoffelmos er ingen undtagelse.

Servér den delikate gryderet en aften, hvor der skal kræses lidt mere for maden eller når der kommer gæster. 

 


Fremgangsmåde

Skær kødet i store tern på 2-3 cm. Bland mel, salt, peber og cayennepeber og vend ternene i melblandingen, så det lige sætter sig. Del kødet i to lige store portioner.

Varm 1 spsk. olie i en gryde ved god varme. Det skal være så varmt at det siger lyde, når du kommer kødet på.

Brun halvdelen af kødet på alle sider, 2 min. i alt. Tag kødet op af gryden, tilsæt evt. lidt mere olie og brun den anden halvdel af kødet.

Rens svampe og skær i halve. Skræl gulerødder og skær i mindre stykker.

Pil og hak hvidløg. Skyl timian og persille og hak persille.

Steg løg, svampe, gulerødder og hvidløg i gryden. Tilsæt kødet sammen med tomatpuré, kommen, paprika, vand, bouillonterning, fløde og timian.

Lad det simre i ca. 1½ time til kødet er mørt.

Smag til med salt og peber. Pynt med hakket persille ved anretning. 

Skræl kartofler og skær i tern. Kog i usaltet vand til kartoflerne er møre, ca. 20 minutter.

Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med et piskeris og hæld mælk, lidt i ad gangen, mens du pisker i mosen.

Tilsæt smør og pisk til mosen har en glat konsistens. Smag til med salt og peber.


Tips

- I stedet for perleløg kan du anvende skalotteløg, som du piller og hakker.

ANTONIUS® Nakkefilet

ANTONIUS® nakkefilet

Af dansk gris, uden fedtkant

Nakkefilet skæres af forenden på grisen og er et velsmagende stykke kød, der med sin fine fedtmarmorering holder sig saftig og bevarer smagen ved stegning. Nakkefilet kan steges hel, skæres i koteletter eller f.eks. anvendes til pulled pork.

Se eksempelvis vores Grillede spyd med nakkefilet - denne ret serveres med fritter og salsa med edamamebønner.

Tilberedning:
Nakkefileten lægges på en rist og stilles i en forvarmet ovn på 180 °C i ca. 1½-2 timer, eller til en centrumtemperatur på 80 °C. Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Medisterpølse med brændt kål og surdejsbrød

Mørbradbøffer med stegt grønkålssalat

Jordskokkesuppe med fløde og ristede skinketern