ANTONIUS® nakkefilet
Af dansk gris, uden fedtkant
Nakkefilet skæres af forenden på grisen og er et velsmagende stykke kød, der med sin fine fedtmarmorering holder sig saftig og bevarer smagen ved stegning. Nakkefilet kan steges hel, skæres i koteletter eller f.eks. anvendes til pulled pork.
Se eksempelvis vores Grillede spyd med nakkefilet - denne ret serveres med fritter og salsa med edamamebønner.
Tilberedning:
Nakkefileten lægges på en rist og stilles i en forvarmet ovn på 180 °C i ca. 1½-2 timer, eller til en centrumtemperatur på 80 °C. Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.
Næringsindhold pr. 100 g | ||
---|---|---|
Energi | 765 kJ / 184 kcal | |
Fedt | 12 g | |
- heraf mættede fedtsyrer | 4,5 g | |
Kulhydrater | < 0.5 g | |
- heraf sukkerarter | < 0.5 g | |
Protein | 18 g | |
Salt | 0,21 g |
Produkter
Sådan steger du en nakkefilet
Hvis du har brug for en stegevejledning til din nakkefilet, så kan du se vores lige her.
INSPIRATION
Mere plads, halm
& krølle på halen
Den gode smag hænger naturligvis sammen med det gode liv. ANTONIUS® tildeles hele to ud af tre hjerter i det statslige dyrevelfærdsmærke; Bedre Dyrevelfærd.
Modnet & ekstra
mørt
ANTONIUS® står for mørt, saftigt og velsmagende grisekød, og er mange forbrugeres foretrukne gris siden 1976.
100% dansk
grisekød siden 1976
ANTONIUS® grisene opdrættes hos en lille række udvalgte, danske landmænd, som med deres engagement, kompetencer og erfaring sikrer en ensartet kvalitet.