Sprød flæskesteg med et strejf af jul

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Sprød flæskesteg med et strejf af jul

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FLÆSKESTEGEN
  • 1000-1200 g ANTONIUS® flæskesteg
  • Groft salt
BALSAMICOSAUCE
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1 stk. zittauerløg
  • 1 spsk. finthakket timian
  • 1 spsk. smør
  • 2½ dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1-2 tsk. akaciehonning
  • 2-3 spsk. god balsamicoeddike
  • Salt og peber
RØDKÅLSSALAT
  • ½ lille fintsnittet rødkål
  • ½ dl æblecidereddike
  • ⅔ spsk. ahornsirup
  • 2-3 spsk. god olivenolie
  • 100 g tørrede grofthakkede tranebær
  • 80 g grofthakkede pistaciekerner
  • Granatæblekerner fra 1 granatæble
  • En lille håndfuld grofthakket bredbladet persille
  • Salt og peber
BRUNEDE KARTOFLER
  • 120 g sukker
  • 100 g smør
  • 500 g små kartofler på glas
SMØRSTEGTE GRØNNE BØNNER OG GRØNKÅL
  • 350 g grønne bønner
  • 350 g grønkål
  • 80-100 g smør
  • Salt og peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

FLÆSKESTEGEN

Tænd ovnen ved 200 °C (varmluft)

Gnid stegen med groft salt, så det kommer godt ned mellem sværene.

Placér stegen på en rist over en bradepande med 1½ cm vand.

Stegen skal ligge vandret på risten. Ret evt. op på stegen med stanniol.

Steg stegen i ca. 1-1½ time til en centrumtemperatur på 62-65 °C.

Lad stegen hvile i 10 minutter.

BALSAMICOSAUCE

Skær de to slags løg i små tern og svits dem sammen med timian i smørret i en gryde ved medium varme i ca. 2 minutter.

Tilsæt rødvin og vand.

Bring det hele til simrepunktet og tilsæt bouillonterningen.

Opløs terningen under konstant omrøring med et piskeris.

Tilsæt tomatpuré og rør det godt ud med piskeriset.

Lad saucen simre i 1-2 minutter.

Smag til med honning og balsamico.

Lad evt. saucen koge en lille smule ind til en passende konsistens ved medium varme.

Smag til med salt og peber.

Sigt saucen gennem en fin si og hæld den tilbage i gryden.

Stil til side indtil servering og tilbered imens det resterende tilbehør.

Tip: Du kan med fordel runde saucen af med en smule piskefløde lige inden servering.

RØDKÅLSSALAT

Vend rødkålen med æbleeddike, ahornsirup og olivenolie.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt tranebær, pistaciekerner og granatæblekerner, men reservér lidt af det hele til pynt på salaten.

Lad salaten stå i ca. 30 minutter inden servering.

Kom salaten i en passende skål og drys med de resterende tranebær, pistaciekerner og granatæblekerner.

Pynt til sidst med persille.

BRUNEDE KARTOFLER

Varm sukkeret på en stor non-stick pande og lad det karamellisere.

Skær smørret i tern og tilsæt. Rør forsigtigt rundt i karamellen indtil en homogen karamel.

Sigt væden fra kartoflerne og tilsæt dem til karamellen.

Vend kartoflerne forsigtigt rundt i panden og lad dem blive varme ved lav til medium varme.

Hold dem lune i panden indtil servering.

SMØRSTEGTE GRØNNE BØNNER OG GRØNKÅL

Fjern stilkene på bønnerne og blanchér dem i letsaltet kogende vand i 1½ minut.

Sigt vandet fra bønnerne og køl dem under rindende koldt vand.

Dup dem tørre med et rent viskestykke.

Pluk grønkålen i mindre stykker.

Varm smørret på panden og lad det bruse godt op.

Tilsæt bønnerne og derefter grønkålsbladene.

Vend det nænsomt rundt ved høj varme i nogle få minutter.

Smag til med salt og peber.

Servér med det samme.


Tips

Brug evt. et mandolinjern til at snittet dit rødkål fint.

Produkter fra ANTONIUS®

Inspiration

Grøn suppe med ristet medister

med karrycreme og grønt pynt

Boller i karry med perlebyg

Lys chili con carne

med hvide bønner og gris