Grøn suppe med ristet medistermed karrycreme og grønt pynt

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grøn suppe med ristet medistermed karrycreme og grønt pynt

  • 1 t. 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Grøn suppe
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 100 g smør
  • 0,5 dl hvid balsamico
  • 500 g frosne ærter
  • 0,25 bdt. løvstikke
  • 5 dl kyllingefond
  • 0,25 tsk. salt
  • 2 knsp. peber
  • 1 spsk. smør
Medister
  • 400 g ANTONIUS® medister af dansk gris
Karrycreme
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk. karrypulver
  • 0,25 tsk. salt
  • 2 knsp. peber
Pynt
  • Hvidløgsspirer
  • Løvstikkeblade
Print opskrift

En rigtig smuk og flot forårsret med ristet medister som hovedelement i en grøn suppe. 

 


Fremgangsmåde

Grøn suppe
Sautér hvidløg og skalotteløg i tern i en gryde med smør. Tilsæt hvid balsamico, og reducér helt væk. Tilsæt 400 g ærter sammen med de øvrige ingredienser, og lad småsimre 10 minutter. Blend til en glat masse, sigt over i en gryde, og smag til med salt og peber. Lun 100 g ærter i en gryde med lidt smør, og hæld suppen ved. Servér i en dyb tallerken.

Medister
Kog og skær medister i fine skiver. Steg medisterskiverne let sprøde på en tør pande, og læg dem på fedtsugende papir. Læg halvdelen af medisterpølsen som en flot rundkreds i bunden af tallerkenen.

Karrycreme
Kom alle ingredienser i en skål, og pisk med en el-pisker til en stift pisket masse (pas på, den ikke får for meget). Smag til med salt og peber. Lav et ’æg’ af karrycremen med en varm ske, og læg ovenpå suppen ved servering.

Servér resten af medisterpølsen ved siden af. Pynt med hvidløgsspirer og løvstikkeblade.

ANTONIUS® Medister

ANTONIUS® medister

Af dansk gris

Medister med smag af peber, muskat og allehånde er produceret af velafpudsede ANTONIUS® udskæringer for at sikre den rette kvalitet, konsistens og fedtprocent. Dette giver en smagfuld medister med en grov kødstruktur, der bibeholder saft og kraft ved tilberedning. Medister er velegnet til både kogning og stegning på pande.

Tilberedning:
Brun medisteren på en pande med olie og smør ved god varme i ca. 2½ min. på hver side. Steg videre ved lav varme i ca. 12½ min. Vend medisteren jævnligt under stegningen. Medisterpølse skal altid gennemsteges.

Inspiration

Minuttern og rodfrugter i tomatsovs

med couscous

Grillede minutkoteletter

med mozzarella, gnocchi og fennikelsalat

Stegt flæsk i skiver

med kartoffelsalat med løvstikke og sennep