
Grøn suppe med ristet medistermed karrycreme og grønt pynt
- 1 t. 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
Grøn suppe- 2 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 100 g smør
- 0,5 dl hvid balsamico
- 500 g frosne ærter
- 0,25 bdt. løvstikke
- 5 dl kyllingefond
- 0,25 tsk. salt
- 2 knsp. peber
- 1 spsk. smør
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl fløde
- 2 spsk. karrypulver
- 0,25 tsk. salt
- 2 knsp. peber
- Hvidløgsspirer
- Løvstikkeblade
Sådan tilbereder du retten
Grøn suppe
Sautér hvidløg og skalotteløg i tern i en gryde med smør. Tilsæt hvid balsamico, og reducér helt væk. Tilsæt 400 g ærter sammen med de øvrige ingredienser, og lad småsimre 10 minutter. Blend til en glat masse, sigt over i en gryde, og smag til med salt og peber. Lun 100 g ærter i en gryde med lidt smør, og hæld suppen ved. Servér i en dyb tallerken.
Medister
Kog og skær medister i fine skiver. Steg medisterskiverne let sprøde på en tør pande, og læg dem på fedtsugende papir. Læg halvdelen af medisterpølsen som en flot rundkreds i bunden af tallerkenen.
Karrycreme
Kom alle ingredienser i en skål, og pisk med en el-pisker til en stift pisket masse (pas på, den ikke får for meget). Smag til med salt og peber. Lav et ’æg’ af karrycremen med en varm ske, og læg ovenpå suppen ved servering.
Servér resten af medisterpølsen ved siden af. Pynt med hvidløgsspirer og løvstikkeblade.