Indisk gryderet med skinkekød og karry

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Indisk gryderet med skinkekød og karry

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Indisk gryde
  • 600 g ANTONIUS® skinkekød i tern
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. karry, evt. madras karry
  • 400 ml kokosmælk, 6-8% (1 dåse)
  • 400 g hakkede tomater (1 dåse)
  • 1 dl vand
  • 1 dl røde linser
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød chili
  • 1 squash, ca. 300 g
  • 240 g kikærter (drænet vægt, 1 dåse)
  • Salt og peber
Tilbehør
  • 2 dl ris, gerne fuldkorn
  • Evt. yoghurt naturel
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Kog ris som anvist på pakken.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor gryde ved god varme – olien skal være så varm, at det ’siger lyde’, når kødet kommer i.

Brun først halvdelen af skinketernene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt.

Tag kødet op. Varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, et par minutter i alt.

Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt karry, rør ½ minut.

Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og vand.

Tilsæt linser og lad retten simre under låg i 5-10 minutter.

Pil og hak hvidløg. Skyl forårsløg og skær i skiver. Skyl og hak chili. Skyl squash og skær i tern på 2 x 2 cm.

Hæld vand fra kikærter.

Tilsæt hvidløg, forårsløg, chili, squash og kikærter til gryden og kog i 2 minutter.

Smag til med salt og peber.


Tips

  • Du kan også servere retten med naanbrød
  • Er retten for stærk, kan du tilsætte en stor spsk. yoghurt naturel