
Indisk gryderet med skinkekød og karry
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
Indisk gryde- 600 g ANTONIUS® skinkekød i tern
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. karry, evt. madras karry
- 400 ml kokosmælk, 6-8% (1 dåse)
- 400 g hakkede tomater (1 dåse)
- 1 dl vand
- 1 dl røde linser
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- 1 rød chili
- 1 squash, ca. 300 g
- 240 g kikærter (drænet vægt, 1 dåse)
- Salt og peber
- 2 dl ris, gerne fuldkorn
- Evt. yoghurt naturel
Sådan tilbereder du retten
Kog ris som anvist på pakken.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor gryde ved god varme – olien skal være så varm, at det ’siger lyde’, når kødet kommer i.
Brun først halvdelen af skinketernene på alle sider, det tager ca. 2 minutter i alt.
Tag kødet op. Varm den anden halvdel olie og brun resten af kødet, et par minutter i alt.
Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt karry, rør ½ minut.
Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og vand.
Tilsæt linser og lad retten simre under låg i 5-10 minutter.
Pil og hak hvidløg. Skyl forårsløg og skær i skiver. Skyl og hak chili. Skyl squash og skær i tern på 2 x 2 cm.
Hæld vand fra kikærter.
Tilsæt hvidløg, forårsløg, chili, squash og kikærter til gryden og kog i 2 minutter.
Smag til med salt og peber.
Tips
- Du kan også servere retten med naanbrød
- Er retten for stærk, kan du tilsætte en stor spsk. yoghurt naturel