Lasagne med gris
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
KØDSAUCE- 400 g ANTONIUS® hakket gris, ca. 10% fedt
- 1 stort løg
- 1-2 gulerødder
- 1-2 stilke bladselleri
- Evt. 25 g bacon i tern
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 70 g eller en lille dåse tomatkoncentrat
- 2 dl bouillon
- 2 tsk. stødt chili
- Salt og peber
- Basilikum
- Parmesan
- ½ l minimælk
- 2 ½ spsk. hvedemel
- 15 g smør eller 1 spsk. olie
- Salt og peber
- Evt. muskatnød
- 12 lasagneplader, 225 g – gerne fuldkorn
- 100 g reven mild ost, 17% fedt
- Evt. salat, fx rucola
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 200 °C.
KØDSAUCE
Pil løg, skræl gulerødder og skyl bladselleri. Skær løg, gulerødder og bladselleri i tern – gerne små tern.
Kom bacontern i en gryde ved god varme og steg dem let gyldne. Kom grøntsager i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kød i og steg, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon - fx terning og vand. Krydr med stødt chili, salt og peber. Kog saucen ved lav varme, ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
Hvis saucen skal være tyktflydende, koges saucen ind under omrøring uden låg, i ca. 10 minutter.
BECHAMELSAUCE
Kom lidt af mælken samt melet i en melryster. Ryst jævningen. Kom resten af mælken i en gryde og lad det blive varmt. Tilsæt jævningen under konstant omrøring. Kog saucen igennem i ca. 5 minutter. Tilsæt smør eller olie og smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.
LASAGNE
Læg et lag kødsauce i bunden af et lasagnefad eller en bradepande. Læg et lag lasagneplader over og fordel lidt bechamelsauce over. Drys med lidt ost. Gentag 2-3 gange mere.
Stil lasagnen midt i ovnen ved 200 °C og bag den ca. 30 minutter.
Skyl salat.
Tips
Brug evt. en færdig sauce med ca. 5% fedt og nedsæt ostemængden til 75 g