Minuttern og rodfrugter i tomatsovs med couscous

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Minuttern og rodfrugter i tomatsovs med couscous

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 400 g ANTONIUS® Minuttern
  • 2 tsk. olie, fx olivenolie
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. tørret chili
COUSCOUS
  • 1 citron, usprøjtet
  • 3 dl couscous, ca. 200 g
  • Salt og peber
  • 3 dl kogende vand
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 1 persillerod
  • 1 æble
  • ½ bundt persille
TOMATSOVS
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 kviste timian
  • 2 gulerødder, ca. 150 g
  • 2 persillerødder, ca. 150 g
  • 2 tsk. olie
  • 1 dåse hakkede tomater
Print opskrift

Lav en velsmagende og nem ret med vores minuttern serveret med rodfrugter i tomatsovs og med couscous til. Minuttern tilfører en afbalanceret kødsmag til retten og er samtidig nemt at tilberede. 

Velbekomme!

 


Fremgangsmåde

Skyl citron og riv skallen. Kom couscous i en skål sammen med salt, peber og revet citronskal. Overhæld med kogende vand og lad det trække 15 min. med et ’låg’ over.

Pil løg og skær i tern. Pil og hak hvidløg. Skyl og hak timian.

Skræl gulerødder og persillerødder og skær i tern. Varm olie i en gryde ved middel varme. Brun løg, hvidløg og timian et halvt min.

Tilsæt gulerødder, persillerødder og flåede tomater og kog saucen i 10 min. så grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olie på en pande ved god varme.

Det skal være så varmt, at olien ’siger lyde’, når der kommer noget på panden.

Rist chili og karry på panden et øjeblik og brun kødet på alle sider, ca. 6 min. i alt, til kødet er saftigt og mørt. Kom kødet i tomatsovsen.

Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne og dufter af nødder.

Skræl persillerod og skær persillerod og æble i små tern. Skyl og hak persille.

Vend persille, persillerod, æble og pinjekerner i couscoussen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

ANTONIUS® skinketern

ANTONIUS® skinketern

Skåret af skinkeyderlår af dansk gris

Skinkekød i tern er skåret af dansk afpudset ANTONIUS® yderlår, der giver magert kød i tern. Skinkekød i tern er velegnet til brug i gryderetter eller til lynstegning på pande. Egner sig særdeles fint til mange asiatiske opskrifter. Du får den bedste smagsoplevelse hvis kødet er svagt rosa i midten ved servering.

Tilberedning:
Steg kødet på en pande med olie og smør ved god varme i ca. 2 min. Ryst panden ca. hver ½ min. for at få stegeskorpe på alle sider.

Skinkekød i tern kan anvendes til f.eks. gryderetter, wok eller wraps.

Inspiration

Herregårdskoteletter med ærtepuré og grøn salat

Skaftkotelet med rosmarin og hvidløg

hertil bønnesalat med bulgur

Grillet mørbrad med bacon og asparges