Lys chili con carne med hvide bønner og gris

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Lys chili con carne med hvide bønner og gris

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g ANTONIUS® hakket grisekød, ca. 10% fedt
  • 250 g hvide bønner
  • 1-2 bouillonterninger
  • 4 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 2 store løg
  • 1 rød chili
  • 1 appelsin
  • ½ kg cherrytomater
  • 1 bundt persille
  • Salt og peber
TILBEHØR
  • 100-200 g salat
  • 250 g grovbrød
Print opskrift

Fremgangsmåde

Sæt bønner i blød i en stor skål koldt vand dagen i forvejen eller mindst 10 timer før. Stil den i køleskabet.
Kassér udblødningsvandet og kom bønnerne i en gryde. Dæk med rigeligt koldt vand og bring bønnerne i kog.

Tilsæt bouillonterning, 2 hele fed hvidløg og laurbærblad. Læg låg på, og kog bønnerne til de er helt møre, ca. 1 time. Hæld bønnerne i en si. Kasser hvidløg og laurbærblad.

Pil løg og hvidløg. Skær løg i tern. Pres hvidløg.

Skyl og halver chili. Fjern kerner og mellemvægge og skær i små tern.

Riv 1 tsk. appelsinskal fint.

Skyl og halver cherrytomater.

Skyl og hak persille.

Skyl salat.

Lad en gryde blive varm. Kom kødet i gryden, og vend det, til det skiller og har ændret farve – det må gerne brune. Tilsæt løg, chili, hvidløg, 1 tsk. appelsinskal, salt og peber, samt de kogte bønner.

Kog det hele i ca. 15 minutter. Tilsæt cherrytomater og kog ca. 5 minutter til tomaterne er varme, men ikke udkogte. Smag til med salt og peber.

Server persille til retten.


Tips

  • Retten er mest velsmagende med hvide bønner, som du selv har kogt.
  • Der kan laves en hurtig og billig ret ved at bruge 2 dåser hvide bønner i tomatsauce og 1 dåse flåede, hakkede tomater i stedet for kogte bønner og friske tomater.
  • Rester af retten kan bruges i fuldkornstortillas eller som fyld i bagte kartofler.
  • Kog evt. en større portion bønner ad gangen, og gem dem i passende portioner i fryseren til senere brug.

Produkter fra ANTONIUS®

Inspiration

Gris stroganoff med kartoffelmos

Medisterpølse med brændt kål og surdejsbrød

Jordskokkesuppe med fløde og ristede skinketern