
Lys chili con carne med hvide bønner og gris
- 1 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g ANTONIUS® hakket grisekød, ca. 10% fedt
- 250 g hvide bønner
- 1-2 bouillonterninger
- 4 fed hvidløg
- 1 laurbærblad
- 2 store løg
- 1 rød chili
- 1 appelsin
- ½ kg cherrytomater
- 1 bundt persille
- Salt og peber
- 100-200 g salat
- 250 g grovbrød
Sådan tilbereder du retten
Sæt bønner i blød i en stor skål koldt vand dagen i forvejen eller mindst 10 timer før. Stil den i køleskabet.
Kassér udblødningsvandet og kom bønnerne i en gryde. Dæk med rigeligt koldt vand og bring bønnerne i kog.
Tilsæt bouillonterning, 2 hele fed hvidløg og laurbærblad. Læg låg på, og kog bønnerne til de er helt møre, ca. 1 time. Hæld bønnerne i en si. Kasser hvidløg og laurbærblad.
Pil løg og hvidløg. Skær løg i tern. Pres hvidløg.
Skyl og halver chili. Fjern kerner og mellemvægge og skær i små tern.
Riv 1 tsk. appelsinskal fint.
Skyl og halver cherrytomater.
Skyl og hak persille.
Skyl salat.
Lad en gryde blive varm. Kom kødet i gryden, og vend det, til det skiller og har ændret farve – det må gerne brune. Tilsæt løg, chili, hvidløg, 1 tsk. appelsinskal, salt og peber, samt de kogte bønner.
Kog det hele i ca. 15 minutter. Tilsæt cherrytomater og kog ca. 5 minutter til tomaterne er varme, men ikke udkogte. Smag til med salt og peber.
Server persille til retten.
Tips
- Retten er mest velsmagende med hvide bønner, som du selv har kogt.
- Der kan laves en hurtig og billig ret ved at bruge 2 dåser hvide bønner i tomatsauce og 1 dåse flåede, hakkede tomater i stedet for kogte bønner og friske tomater.
- Rester af retten kan bruges i fuldkornstortillas eller som fyld i bagte kartofler.
- Kog evt. en større portion bønner ad gangen, og gem dem i passende portioner i fryseren til senere brug.