
Mørbrad på grill med bacon og asparges
- 30 min.
- 3 personer
Ingredienser
Mørbrad på grill- 1 afpudset ANTONIUS® mørbrad af gris, ca. 500 g
- Salt og peber
- 8 tynde skiver bacon
- Evt. tandstikker
- 500 g grønne asparges
- 100-150 g blandet salat
- 80 g blåskimmelost eller parmesanost
- 250 g brød
- 0,25 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. rødvins- eller sherryeddike
- 3 spsk. olie
Sådan tilbereder du retten
Mørbrad på grill
Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og rul bacon omkring. Hold evt. baconen fast med et par tandstikkere.
Læg mørbraden på en varm grill ved indirekte varme og grill den ca. 20 minutter i alt. Vend kødet jævnligt.
Tag mørbraden af grillen, når den har en centrumtemperatur på 62-65 °C - da er mørbraden er mest saftig.
Tilbehør
Bræk rodenderne af de grønne asparges. Skær dem evt. lige lange og skyl dem. Grill de rå asparges 3-4 minutter på grillen.
Dressing
Rør sennep med salt, peber og eddike. Rør dernæst olien i lidt ad gangen, så dressingen kommer til at ligne en tynd mayonnaise.
Den kan også bare rystes sammen, så bliver den helt tynd.
Smag til med salt og peber og vend evt. dressingen i den skyllede salat eller servér den til.
Smuldr osten over asparges eller salat.
Varm brødet på grillen.
Tips
- Rå, grønne asparges kan pakkes ind i baconskiver, og grilles til baconen er sprød. Kan bruges som appetizer eller forret