Mørbrad på grill med bacon og asparges

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørbrad på grill med bacon og asparges

  • 30 min.
  • 3 personer

Ingredienser

Mørbrad på grill
  • 1 afpudset ANTONIUS® mørbrad af gris, ca. 500 g
  • Salt og peber
  • 8 tynde skiver bacon
  • Evt. tandstikker
Tilbehør
  • 500 g grønne asparges
  • 100-150 g blandet salat
  • 80 g blåskimmelost eller parmesanost
  • 250 g brød
Dressing
  • 0,25 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. rødvins- eller sherryeddike
  • 3 spsk. olie
Print opskrift

En af ANTONIUS®' lækre opskrifter: Mørbrad på grill svøbt i bacon hertil serveres grillede grønne asparges, grøn salat samt brød.

Du kan til enhver tid udskifte tilbehøret til det, du har lyst til.

Desuden så kan du også svøbe de grønne asparges i bacon og grille dem, som du gør med mørbraden.

 


Fremgangsmåde

Mørbrad på grill
Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og rul bacon omkring. Hold evt. baconen fast med et par tandstikkere.

Læg mørbraden på en varm grill ved indirekte varme og grill den ca. 20 minutter i alt. Vend kødet jævnligt.

Tag mørbraden af grillen, når den har en centrumtemperatur på 62-65 °C - da er mørbraden er mest saftig.

Tilbehør
Bræk rodenderne af de grønne asparges. Skær dem evt. lige lange og skyl dem. Grill de rå asparges 3-4 minutter på grillen. 

Dressing
Rør sennep med salt, peber og eddike. Rør dernæst olien i lidt ad gangen, så dressingen kommer til at ligne en tynd mayonnaise.

Den kan også bare rystes sammen, så bliver den helt tynd.

Smag til med salt og peber og vend evt. dressingen i den skyllede salat eller servér den til.

Smuldr osten over asparges eller salat.

Varm brødet på grillen.


Tips

  • Rå, grønne asparges kan pakkes ind i baconskiver, og grilles til baconen er sprød. Kan bruges som appetizer eller forret

ANTONIUS® Mørbrad

ANTONIUS® mørbrad

Af dansk gris

Mørbrad med bimørbrad er særligt udvalgt, afpudset og magert ANTONIUS® kød. Mørbrad af gris kan anvendes hel eller udskåret som bøffer i utallige retter f.eks. mørbrad på grill med bacon og asparges eller mørbradbøffer med grillet blomkålssalat.

Svinemørbrad er velegnet til både stegning på pande, i ovn eller på grill.

Tilberedning:
Afpuds og brun kødet ved moderat varme i ca. 2 min. på hver side. Steg videre på en rist i forvarmet ovn ved 185 °C i ca. 18-20 min. (centrumtemperatur 62-65 °C). Lad kødet hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Friske risruller med gris og goma

Jordskokkesuppe med fløde og ristede skinketern

Lasagne med gris