Mørbradbøffer med stegt grønkålssalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørbradbøffer med stegt grønkålssalat

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 ANTONIUS® mørbrad af gris, ca. 600 g
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 5-10 kviste timian
  • 2 tsk. olie, fx olivenolie
  • 1 rødløg, ca. 100 g
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • 2 æbler
  • 400 g ribbet grønkål
  • 2 tsk. olie, fx olivenolie
TILBEHØR
  • 2 skiver fuldkornsbrød, ca. 100 g
Print opskrift

Fremgangsmåde

Fjern sølvscenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder.

Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Dup mørbradbøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Skyl og hak timian og drys det over bøfferne. Lad dem trække i 15 minutter (se tip).

Pil rødløg og skær i tynde skiver. Kom i en skål og vend med eddike, honning og lidt salt. Lad løgene marinere i 10 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Skyl æblerne og skær dem i tern.

Hak grønkål groft og skyl i en sigte eller salatslynge.  Del kålen op i mindre portioner, der kan være på panden – eller snup en pande med høje sider, hvor al grønkålen kan være på én gang.

Varm olie på en pande ved god varme. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”ssszzzzss”, når du smækker kødet på panden. Brun bøfferne 1 minut på hver side.

Skru ned til middelvarme og steg bøfferne færdige. De skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får bøfferne en flot stegeskorpe og er saftige og svagt rosa i midten.

Varm ny en portion olie på panden. Steg den første portion grønkål i ½-1 minut. Det skal falde lidt sammen, men stadig beholde sin sprødhed og friskhed.

Kom grønkål i en skål og steg næste portion. Vend med peber, rødløg og væden herfra, når alt grønkål er stegt. Smag til med salt og vend med æbler. Kom det i en skål.

Servér mens kålen stadig er lun og sprød – og spis brød til.


Tips

  • Hvis du ikke kan finde ribbet grønkål, kan du anvende 500 g grønkål på stok. Skær eller rib grønkålsblade fri fra stokken, hak dem groft og skyl i en sigte eller salatslynge.
  • Du kan også finde skyllet og hakket grønkål lige til at bruge i mange butikker.
  • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.

ANTONIUS® Mørbrad

ANTONIUS® mørbrad

Af dansk gris

Mørbrad med bimørbrad er særligt udvalgt, afpudset og magert ANTONIUS® kød. Mørbrad af gris kan anvendes hel eller udskåret som bøffer i utallige retter f.eks. mørbrad på grill med bacon og asparges eller mørbradbøffer med grillet blomkålssalat.

Svinemørbrad er velegnet til både stegning på pande, i ovn eller på grill.

Tilberedning:
Afpuds og brun kødet ved moderat varme i ca. 2 min. på hver side. Steg videre på en rist i forvarmet ovn ved 185 °C i ca. 18-20 min. (centrumtemperatur 62-65 °C). Lad kødet hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Krydrede kødboller i chunky tomatsauce

med spidskommen, raita og naanbrød

Herregårdskoteletter med ærtepuré og grøn salat

Mørbrad i medaljon

med grillet blomkålssalat og gurkemeje-karry dressing