
Bolognese med frisk rucolasalat
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
BOLOGNESE- 500 g ANTONIUS® hakket gris og kalv 14-18% fedt
- 2 fed hvidløg
- 1 zittauerløg
- 2 stilke bladselleri
- 2 gulerødder
- 2 laurbærblade
- 1 spsk. olivenolie
- 50 g tomatpuré
- 1 dl rødvin
- 2 dåser hele cherrytomater
- 1 terning oksebouillon
- 400 g pasta, f.eks. spaghetti
- 50 g parmesan
- 2 stk. bladselleri
- 50 g rucola
- ½ citron
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. friskkværnet sort peber
- ½ tsk. flagesalt
- 1 dl basilikum
Sådan tilbereder du retten
Hak hvidløg, zittauerløg, selleri og gulerødder fint i tern. Brun alle grøntsagerne i en varm gryde sammen med lidt fedtstof og laurbærblade i ca. 5 minutter.
Tilsæt hakket kød og brun det godt af på panden. Tilsæt tomatpuré, hæld rødvinen i og lad det koge ca. 5 minutter. Tilsæt cherrytomater og oksebouillon.
Lad det simre i ca. 20 minutter. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Riv parmesan fint.
Skær bladselleri fint på langs. Kom i iskoldt vand. Bland rucola med citronsaft, olivenolie, friskkværnet sort peber, salt og basilikum.
Bland det sammen med bladselleri drænet fra vand.
Servér pasta bolognese sammen med revet parmesan og rucolasalat.