Persillerodssuppe med ingefærstegte minutstrimler

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Persillerodssuppe med ingefærstegte minutstrimler

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g ANTONIUS® minutstrimler (skinkestrimler), ca. ½x½x5 cm
  • 1 lime, u sprøjtet
  • 15 g ingefær
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. fishsauce
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 4 tsk. olie
PERSILLERODSSUPPE
  • 5 persillerødder, ca. 500 g
  • 2 skalotteløg
  • 20 g smør
  • 6 dl vand
  • 1-2 lime, u sprøjtet
  • 2 dl letmælk
TILBEHØR
  • 1 bundt persille
  • 25 g cashewnødder
  • 4 skiver groft brød, ca. 200 g
Print opskrift

Fremgangsmåde

Skyl lime til kødet. Riv skallen og pres saften. Skræl og riv ingefær. Kom minutstrimler i en skål med limesaft og -skal, ingefær, soja, fishsauce, salt og peber. Lad kødet marinere i 15 minutter.

PERSILLERODSSUPPE
Skræl persillerødder og pil skalotteløg. Skær i grove stykker.

Varm smør i en gryde til det bruser op. Steg persillerødder og løg i 1-2 minutter, til de begynder at tage lidt farve.

Tilsæt vand og bring i kog. Kog ved lavt blus i 10-15 minutter, til persillerødderne er møre.

Skyl og riv lime til suppen. Pres saften. Skyl og hak persille.

Rist nødder på en tør pande, til de bliver gyldne. Tag dem af panden og hak dem groft.

Tilsæt mælk til suppen, krydr med salt og peber og kog suppen yderligere 5 minutter.

TILBEHØR
Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme. Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger ”sszzzzs”-lyde, når kødet kommer på panden. Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i 1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt.

Kom kødet på en tallerken. Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten af kødet i 1-1½ minut.

Tag suppen af varmen og blend suppen jævn og glat i en blender eller med en stavblender.

Varm suppen forsigtigt igennem og smag til med salt, peber og limesaft og -skal.

Anret den varme suppe med ingefærstegte minutstrimler, persille, ristede nødder og brød.


Tips

Hvis du ikke kan finde minutstrimler (skinkestrimler), kan du bruge schnitzler, som du skærer i ½ cm tykke strimler på det korte led.

ANTONIUS® skinketern

ANTONIUS® skinketern

Skåret af skinkeyderlår af dansk gris

Skinkekød i tern er skåret af dansk afpudset ANTONIUS® yderlår, der giver magert kød i tern. Skinkekød i tern er velegnet til brug i gryderetter eller til lynstegning på pande. Egner sig særdeles fint til mange asiatiske opskrifter. Du får den bedste smagsoplevelse hvis kødet er svagt rosa i midten ved servering.

Tilberedning:
Steg kødet på en pande med olie og smør ved god varme i ca. 2 min. Ryst panden ca. hver ½ min. for at få stegeskorpe på alle sider.

Skinkekød i tern kan anvendes til f.eks. gryderetter, wok eller wraps.

Inspiration

Pulled pork

Skinketern i red curry kokos

med peberfrugter og porrer

Ribbenssteg i fuldkornsburger

med syltede grøntsager og tahin dressing