Skinkeschnitzler med citron-gulerødder og hvidløgscreme

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Skinkeschnitzler med citron-gulerødder og hvidløgscreme

  • 1 t. 10 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 ANTONIUS® skinkeschnitzler, ca. 150 g pr. stk.
  • 1 knivspids fint salt
  • Peber
  • 2 tsk. olie
BAGT HVIDLØGSCREME
  • 50 g salt
  • 2 hele hvidløg
  • ¼ dl vindruekerneolie eller mild olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
TILBEHØR
  • 2 dl ris
CITRONSTEGTE GULERØDDER
  • 4 gulerødder, ca. 300 g
  • 1 citron
  • 1 tsk. olie
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. smør
  • 1 tsk. bukkehornsfrø, sennepsfrø eller fennikelfrø
  • ¼ bundt brøndkarse
Print opskrift

Skinkeschnitzler er oftest en sikker vinder til aften og vores opskrift fra ANTONIUS® er ingen undtagelse. Servér skinkeschnitzler med citron-gulerødder og hvidløgscreme der både giver et sødt og surligt touch til retten.

Velbekomme!

 


Fremgangsmåde

Kom salt i et ovnfast fad og stil hvidløg med bunden nedad på saltet. Bag hvidløgene ved 180 °C til der begynder at komme løgsaft ud af toppen af hvidløgene, det tager ca. 30-40 min. Flæk hvidløgene på tværs og pres hvidløgskødet gennem en sigte.

Blend med en stavblender det sigtede hvidløgskød med olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Kog ris som anvist på pakken.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber og lad det stå i minimum 15 minutter (se tip).

Varm olie på en pande ved god varme. Det skal være så varmt at det siger ’lyde’ når kødet kommer på panden.

Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem i 1-1½ minut på hver side.

Skræl gulerødder, halvér dem på langs og skær dem i ca. 5 cm lange stave. Vask citron, riv skal og pres saft.

Kom gulerødder i en gryde med olivenolie og citronsaft og halvdelen af citronskallen, den anden halvdel gemmes til pynt.

Hæld vand ved så det lige dækker og kog gulerødderne ved mellem varme. Tag gulerødderne op af gryden når de er møre og kog væsken ind til der er ca. 1 dl tilbage.

Pisk smør i saucen og smag til med salt, peber og bukkehornsfrø.

Kom gulerødder tilbage i gryden og vend dem sammen med lagen i ca. 2 minutter. Skyl og hak brøndkarse til pynt på gulerødderne ved servering.


Tips

- Lav hvidløgscreme af creme fraiche i stedet for: Rør creme fraiche med lidt sennep, salt og revet hvidløg.

- Svinekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.

ANTONIUS® Skinkeschnitzler

ANTONIUS® skinkeschnitzler

Skåret af skinkeinderlår af dansk gris

Skinkeschnitzler er skåret af dansk afpudset ANTONIUS® inderlår. Schnitzel af inderlår er et meget magert stykke kød, som kræver kort tilberedningstid, enten på pande og på grill. Du kan også lynstege tynde strimler af schnitzel i wokretter tilsat dine yndlingsgrøntsager.

Tilberedning:
Brun kødet på en pande i olie og smør ved god varme, skru ned til middel varme, og steg færdig 1½-2 min. på hver side.

Inspiration

Medisterpølse med brændt kål og surdejsbrød

Stegt flæsk med pære-jordskokkekompot

Friske risruller med gris og goma