
Grillede spyd med nakkefiletog salsa med edamamebønner
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
NAKKEFILET- 800-1000 g ANTONIUS® nakkefilet
- Olivenolie
- Salt og peber
- 200 g edamamebønner
- 1 rødløg
- 10-12 friske basilikumblade
- En god håndfuld hakket bredbladet persille
- 1 fed knust hvidløg
- 3 spsk. god olivenolie
- Saften af ½ citron
- Salt og peber
- 5 mellemstore tomater
- 2 store søde kartofler
- Ca. 4 spsk. god olivenolie
- Salt og peber
- God chilimayonnaise
Sådan tilbereder du retten
NAKKEFILET
Skær kødet i mundrette tern. Fordel kødet på 8 spyd.
Pensl kødet med olivenolie.
Grill kødet på en varm grill i ca. 5 minutter på begge sider eller indtil kødet er netop gennemstegt.
Smag til med salt og peber.
SALSA MED EDAMAMEBØNNER
Kom edamamebønnerne i en skål.
Skær tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær tomatkødet i tern.
Skær rødløget i fine tern.
Kom alle ingredienserne i skålen med bønnerne og vend det nænsomt sammen.
Smag til med salt og peber.
FRITTER
Tænd ovnen ved 200 °C.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både. Kom kartoffelbådene i en stor skål og vend dem med olien, salt og peber.
Fordel bådene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde - ca. 25 minutter.
Servér de grillede spyd med nakkefilet sammen med salsa, de varme fritter og chilimayonnaise.