Grillede spyd med nakkefiletog salsa med edamamebønner

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grillede spyd med nakkefiletog salsa med edamamebønner

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

NAKKEFILET
  • 800-1000 g ANTONIUS® nakkefilet
  • Olivenolie
  • Salt og peber
SALSA MED EDAMAMEBØNNER
  • 200 g edamamebønner
  • 1 rødløg
  • 10-12 friske basilikumblade
  • En god håndfuld hakket bredbladet persille
  • 1 fed knust hvidløg
  • 3 spsk. god olivenolie
  • Saften af ½ citron
  • Salt og peber
  • 5 mellemstore tomater
FRITTER
  • 2 store søde kartofler
  • Ca. 4 spsk. god olivenolie
  • Salt og peber
  • God chilimayonnaise
Print opskrift

Fremgangsmåde

NAKKEFILET
Skær kødet i mundrette tern. Fordel kødet på 8 spyd.

Pensl kødet med olivenolie.

Grill kødet på en varm grill i ca. 5 minutter på begge sider eller indtil kødet er netop gennemstegt.

Smag til med salt og peber.

SALSA MED EDAMAMEBØNNER
Kom edamamebønnerne i en skål.

Skær tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær tomatkødet i tern.

Skær rødløget i fine tern.

Kom alle ingredienserne i skålen med bønnerne og vend det nænsomt sammen.

Smag til med salt og peber.

FRITTER
Tænd ovnen ved 200 °C.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både. Kom kartoffelbådene i en stor skål og vend dem med olien, salt og peber.

Fordel bådene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde - ca. 25 minutter.

Servér de grillede spyd med nakkefilet sammen med salsa, de varme fritter og chilimayonnaise.

ANTONIUS® Nakkefilet

ANTONIUS® nakkefilet

Af dansk gris, uden fedtkant

Nakkefilet skæres af forenden på grisen og er et velsmagende stykke kød, der med sin fine fedtmarmorering holder sig saftig og bevarer smagen ved stegning. Nakkefilet kan steges hel, skæres i koteletter eller f.eks. anvendes til pulled pork.

Se eksempelvis vores Grillede spyd med nakkefilet - denne ret serveres med fritter og salsa med edamamebønner.

Tilberedning:
Nakkefileten lægges på en rist og stilles i en forvarmet ovn på 180 °C i ca. 1½-2 timer, eller til en centrumtemperatur på 80 °C. Lad stegen hvile i ca. 5 min. før servering.

Inspiration

Tortillas med stegte minutstrimler

Krogmodnet flæskesteg

med søde kartofler, rosenkål med bacon og bearnaise

Grillstegte spyd med pesto og grill-tomater