Frikadeller med chili, lime og karry

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Frikadeller med chili, lime og karry

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Frikadeller med chili
  • 200 g ANTONIUS® hakket gris
  • 1 løg
  • 0,5-1 lille chili
  • 0,25-0,5 tsk. salt
  • 0,5-1 dl vand
  • 1 tsk. olie
Lime og karry sauce
  • 3 limeblade eller 1 lime
  • 1 løg
  • 0,5-1 spsk. stærk karrypasta, eller 1 spsk. tørret karry
  • 2 dl kokosmælk, 6-8% fedt
  • Salt og peber
Tilbehør
  • 2 dl ris
  • Grøn salat
  • Evt. basilikumblade
Print opskrift

Her finder du en opskrift på frikadeller med chili, dertil kan du servere en lækker lime og karry sauce samt ris. Du kan sagtens lave andet tilbehør i form af en grøn salat eller couscous.

 


Fremgangsmåde

Kog ris efter anvisning på emballagen.

Frikadeller med chili
Pil løg og hak det det ene til farsen. Skyl chili, skær den igennem på langs, fjern frø og mellemvægge og hak den fint eller skær i små tern.
Rør kødet med salt, løg, chili og ½-1 dl vand, til det hænger sammen. Form kødet til 6 små frikadeller.

Varm olien på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når frikadellerne kommes på panden.

Brun dellerne på alle sider, skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 6 minutter, til de er gennemstegte. Tag dellerne af panden.

Lime og karry sauce
Rul limeblade sammen og skær dem i ultra-tynde strimler eller pres saften af ½ lime.

Skær løget til saucen i både. Kom løg, karry og kokosmælken på panden.

Tilsæt limeblade, hvis du bruger limeblade, som smagsgiver. 

Lad det koge ved svag varme i ca. 5 minutter.

Smag saucen til med salt og peber samt limesaft, hvis du ikke har brugt limeblade.

Skyl salat og basilikum.


Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet
  • Husk at ryste kokosmælken godt før den åbnes, så kokosmælken bliver ensartet
  • Resten af kokosmælken kan gemmes i køleskab i et par dage, eller den kan fryses ned til senere brug
  • Hvis der bruges kokosmælk med 18-20% fedt, er energiindholdet 2900 kJ - 690 kcal og fedtenergiprocenten er 41
  • De små deller kan evt. serveres på spid af citrongræs
  • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader

Produkter fra ANTONIUS®

Inspiration

Krydrede kødboller i chunky tomatsauce

med spidskommen, raita og naanbrød

Ribbenssteg i fuldkornsburger

med syltede grøntsager og tahin dressing

Koteletter stegt med varme krydderier

med risotto og bagte tomater