Krydret kødsauce

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Krydret kødsauce

  • 45 min.

Ingredienser

  • 400 g ANTONIUS® hakket gris, ca. 10% fedt
  • 1 stort løg
  • 1-2 gulerødder
  • 1-2 stilke bladselleri
  • 25 g bacon i tern
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 70 g eller 1 lille dåse tomatkoncentrat,
  • 2 dl bouillon
  • 2 tsk. stødt chili
  • Salt og peber
TILBEHØR
  • Basilikum
  • Parmesan
  • Spaghetti/pasta
Print opskrift

Vi har her lavet en opskrift på en krydret kødsauce som giver ekstra liv til din pasta kødsauce eller spaghetti bolognese.

Du finder her også tips og tricks til, hvordan du får ekstra meget ud af din kødsauce. 

 


Sådan tilbereder du retten

Pil løg, skræl gulerødder og skyl bladselleri.

Skær løg, gulerødder og bladselleri i tern – gerne små tern.

Kom bacontern i en gryde ved god varme og steg dem let gyldne. Kom grøntsager i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt.

Kom kød i og steg, til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon - fx terning og vand. Krydr med stødt chili, salt og peber.

Kog saucen ved lav varme, ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.

Hvis saucen skal være tyktflydende, koges saucen ind under omrøring uden låg, i ca. 10 minutter.


Tips

  • Saucen kan tilsættes frisk chili i små tern.
  • Kom kødsaucen i frostemballage - fordel kødsaucen i passende portioner. Fx pr. person 1/4 portion passer til pasta med kødsauce og 1/8 passer til fyld i pitabrød og tortillas. Køl kødsaucen ned - og når portionerne er kolde, kan de opbevares i fryseren i ca. 3 måneder. Tag portionen ud af fryseren aftenen før de skal anvendes, og lad den tø op i køleskabet. Det er den mest energivenlige måde at gøre det på. Den kan også tøes op i mikrobølgeovnen, hvis du ikke har fået den op dagen før.
  • Du kan også lave portioner med kødsauce, som er tyndtflydende til pasta – og lave tyktflydende kødsauce, så den er klar til brug i pitabrød og tortillas. Tyndtflydende kødsauce kan også bruges i lasagne og til kartoffelmos. Tyktflydende kødsauce kan også bruges som pizzafyld og fyld i bagte kartofler.
  • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
  • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.