Nakkefilet med Smokey BBQ og grillet tortilla med sprøde rodfrugter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Nakkefilet med Smokey BBQ og grillet tortilla med sprøde rodfrugter

  • 1 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • ANTONIUS® nakkefilet med Smokey BBQ
  • ½ agurk
  • 1 dl blandet krydderurter efter eget ønske eks. persille, purløg og dild
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk. knust hvidløg
  • 1 stk. medium rødbede
  • 3 stk. gulerødder
  • ½ stk. kinaradise
  • 2 stk. røde snackpeber
  • 4 stk. tortillas
  • 4 kviste frisk koriander
  • Evt. chiliolie ved servering
  • Salt og peber
Print opskrift

Herunder finder du opskriften på hvordan du tilbereder en ½ nakkefilet med grillet tortillas og sprøde rodfrugter.   

Når du tilbereder en steg er der ofte mad til flere dage. Med lidt ekstra ingredienser genbruger du nemt gårsdagens rester til et nyt måltid, alt imens du undgår unødvendig madspild og sparer lidt tid også.


Prøv f.eks. vores opskrift på grillede spyd med nakkefilet og søde kartofler – alt på spyd er ofte et sikkert hit hos børnene også .

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Læg nakkefileten i en tykbundet bradepande og steg den på grillen ved indirekte varme under låg i 1½ - 1¾ timer. Lad stegen hvile i 5 min. inden den skæres.
  2. Tilbered imens tilbehøret til kødet.
  3. Skær agurken i små tern og hak krydderurterne fint.
  4. Vend agurk og krydderurter sammen med den græske yoghurt og knust hvidløg i en skål.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Skræl rodfrugterne og snit dem til tynde strimler på et mandolinjern.
  7. Halver snackpeberne og fjern lameller og kerner.
  8. Skær peberne i kvarte og læg dem på grillen 10 min. inden kødet serveres.
  9. Lad peberne tage farve og krydr dem med salt og peber.
  10. Grill tortillas på begge sider 2 min. inden servering.
  11. Skær kødet i passende skiver og server det på tortillas sammen med de sprøde rodfrugter, agurkedressing og grillet snackpeber.
  12. Pynt med frisk koriander og dryp evt. med chiliolie.

 


Tips

Rodfrugterne kan snittes i god tid og opbevares i en skål med koldt vand.