Nakkefilet med Smokey BBQ og grillet tortilla med sprøde rodfrugter
- 1 t. 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- ANTONIUS® nakkefilet med Smokey BBQ
- ½ agurk
- 1 dl blandet krydderurter efter eget ønske eks. persille, purløg og dild
- 3 dl græsk yoghurt
- 1 tsk. knust hvidløg
- 1 stk. medium rødbede
- 3 stk. gulerødder
- ½ stk. kinaradise
- 2 stk. røde snackpeber
- 4 stk. tortillas
- 4 kviste frisk koriander
- Evt. chiliolie ved servering
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Læg nakkefileten i en tykbundet bradepande og steg den på grillen ved indirekte varme under låg i 1½ - 1¾ timer. Lad stegen hvile i 5 min. inden den skæres.
- Tilbered imens tilbehøret til kødet.
- Skær agurken i små tern og hak krydderurterne fint.
- Vend agurk og krydderurter sammen med den græske yoghurt og knust hvidløg i en skål.
- Smag til med salt og peber.
- Skræl rodfrugterne og snit dem til tynde strimler på et mandolinjern.
- Halver snackpeberne og fjern lameller og kerner.
- Skær peberne i kvarte og læg dem på grillen 10 min. inden kødet serveres.
- Lad peberne tage farve og krydr dem med salt og peber.
- Grill tortillas på begge sider 2 min. inden servering.
- Skær kødet i passende skiver og server det på tortillas sammen med de sprøde rodfrugter, agurkedressing og grillet snackpeber.
- Pynt med frisk koriander og dryp evt. med chiliolie.
Tips
Rodfrugterne kan snittes i god tid og opbevares i en skål med koldt vand.