Flæskestegssandwich - lavet af flæskesteg i ovn

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Flæskestegssandwich - lavet af flæskesteg i ovn

  • 4 personer

Ingredienser

Flæskesteg i ovn Flæskestegssandwich
  • 8 skiver af flæskesteg
  • 4 stk. burgerboller
  • 4 spsk. chilimayo
  • 4 spsk. mayo
  • 8 spsk. rødkål (glas)
  • 2 spsk. syltet agurk i skiver (glas)
Print opskrift

Se her, hvordan du kan lave flæskesteg i ovn, som du kan bruge til en hjemmelavet flæskestegssandwich efterfølgende. Flæskestegssandwichen laves i dette tilfælde med mayo og chilimayo, rødkål, syltede agurker - og naturligvis et par skiver flæskesteg.

 


Sådan tilbereder du retten

Flæskesteg

Rids flæskestegens svær helt ned til kødet med ½ centimeters mellem­rum, men undgå at ridse i selve kødet. Put salt på – og sørg for at få det godt ned i alle rillerne.

Hæld vand i en bradepande, så bunden er dækket. (Så undgår du, at fedtet brænder fast).

Læg en rist ovenpå bradepanden – og placér stegen på risten.

Sørg for, at stegens svær ligger vandret ved at bruge sammenkrøllet stanniol eller et stykke kartoffel til at lægge under stegen, hvor det er nødvendigt. (Så bliver sværen mere ensartet stegt overalt).

Prop bradepanden med stegen ind på den midterste rille i en kold ovn – med eller uden stegetermometer. (Se hvilken forskel det gør længere nede).

Tænd ovnen på 200 °C (varmluftsovn). Lad stegen stå i ovnen ca. 1-1½ time.

Har du et stegetermometer?

Så stik det ind midt i kødet fra langsiden, inden stegen stilles i ovnen. Stegetermometeret gør det nemlig ekstra nemt for dig at få mørt, saftigt kød og sprød svær.

Når centrumtemperaturen på termometeret viser 50 °C, så mærk med en gaffel, om sværen er sprød.

Hvis sværen er sprød:

Fortsæt stegningen ved 200 °C, indtil centrumtemperaturen er 62-65 °C.

Hvis sværen ikke er sprød:

Ingen panik. Sværen skal nok blive sprød. Skru bare ovnen op på 250 °C, indtil centrumtemperaturen er 60-62 °C. Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.

Har du IKKE et stegetermometer?

Så mål din steg i højden (helt old-school med en lineal eller tag den på øjemål). Og tjek her, hvor lang tid den skal have i ovnen:

  • 4 cm høj = ca. 1 time
  • 6 cm høj = ca. 1¼ - 1½ time
  • 7-8 cm høj = ca. 1½ - 1¾ time

Flæskestegssandwich

  • Lun burgerbollerne i ovnen
  • Skær hver bolle midt over
  • Smør underbollen med almindelig mayo – og overbollen med chili-mayo
  • Dæk underbollen med to skefulde rødkål (fra glas) – lige lunet i en gryde
  • Læg to skiver flæskesteg med sprød svær ovenpå rødkålen
  • Top med et par syltede agurker
  • Smæk den chilimayo-smurte overbolle på og servér


Tips

Du kan naturligvis også lavet noget ekstra tilbehør til din flæskestegssandwich, så som pommes frites eller grove fritter af forskellige rodfrugter.

Du kan også putte andet eller mere ind i din flæskestegssandwich - lav den præcis, som du ønsker det.