
Koteletter med pasta og svampe
- 30 min.
- 2 personer
Ingredienser
Koteletter med pasta- 2 ANTONIUS® herregårdskoteletter, ca. 250 g pr. stk.
- Salt og peber
- 2 tsk. olie
- 160 g frisk pasta - fx pappardelle
- 200 g blandede svampe - fx østershatte, markchampignon og bøgehatte
- 2 fed hvidløg
- 1 dl bouillon
- 1 bundt persille - gerne bredbladet
- 40 g parmesanost
Sådan tilbereder du retten
Koteletter med pasta
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr koteletterne med salt og peber.
Lad olie blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden.
Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til lav varme og steg 15-20 minutter.
Vend kødet ca. hvert andet minut. Kødet er færdigstegt, når der ikke er blod ved benet. Tjek på siden der vender nedad ved servering.
Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa ved servering.
Kog pastaen 'al dente' i kogende vand. Hæld vandet fra.
Tilbehør og pynt
Rens svampe og skær i mindre stykker, fx i skiver.
Pil hvidløg og hak dem fint. Skyl og hak persille.
Rist svampene på panden, til de er gyldne.
Tilsæt hvidløg og bouillon, fx terning og vand og lad det koge ved svag varme i ca. 2 minutter.
Smag til med salt og peber.
Pynt med parmesanost i flager og persille.
Tips
- I stedet for herregårdskoteletter kan du bruge minutkoteletter uden fedtkant, ca. 100 g pr. stk.
- Schnitzler af inderlår eller mørbradbøffer kan bruges i stedet for koteletter
- Kantareller, markchampignon, portobello, shiitake, bøgehatte og østershatte kan blandes eller bruges alene
- Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse det ned i en fryseegnet plastpose
- Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader
- Koteletter kan også holde sig tildækket i køleskab i to dage