Koteletter med hvidløg, nye danske kartofler og kryddersmør

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Koteletter med hvidløg, nye danske kartofler og kryddersmør

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Kryddersmør
  • 200 g blødt smør
  • 1,5 dl hakket persille
  • 1 dl hakket timian
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet sort peber
Grillede grøntsager
  • 100 g radiser
  • 1 bundt asparges
  • 4 stk. friske løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. salt
  • Evt. en håndfuld kørvel og spiselige blomster
Print opskrift

Du kan med fordel bruge dine koteletter med hvidløg til denne opskrift, hvor de serveres med nye danske kartofler, grillede grøntsager og lækker kryddersmør. God appetit!

 


Sådan tilbereder du retten

Start med at tage koteletterne ud af køleskabet og lad dem ligge ved stuetemperatur imens du tilbereder det andet.

Vask og skrub de nye kartofler og kom dem i en gryde med vand.

Lad kartoflerne koge indtil de er møre men stædig har lidt ”bid” tilbage.

Vend til sidst de varme kartofler i en skål sammen med smør, salt og friskhakket purløg.

Kryddersmør:

Kom smør, hakket persille, hakket timian og et presset fed hvidløg i en blender.
Bland det sammen indtil det er en ensartet og lind masse.
Kom smørret på et stykke bagepapir eller husholdningsfilm og rul det stramt sammen til en ”pølse”.
Lad smørret ”sætte sig” i fryseren, imens du griller.

Grillet kød og grøntsager:

Kom kødet på en forvarmet grill og grill det i cirka 3-4 minutter på hver side indtil de har en fin farve og er cirka 66-68°C. Lad dem efterfølgende hvile tildækket.

Skær radiserne i tynde skiver med kniv eller et mandolinjern.
Kom radiserne i en skål med iskoldt vand og gem dem i køleskabet imens du laver de resterende ting.

Knæk bunden af aspargesene af og skær løgene i mindre stykker.
Pensl grøntsagerne med olie, drys med salt og kom på en forvarmet grill.
Grill indtil de er møre men stadig har lidt ”bid” tilbage.

Servering:

Servér kødet sammen med de nye danske kartofler og de grillede grøntsager. Skær kryddersmørret i tynde skiver og læg det ovenpå grøntsagerne eller kødet så det smelter ud over retten. Pynt med de friske radiser og eventuelt med ekstra urter og spiselige blomster.