Nakkekoteletter med kold bearnaise

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Nakkekoteletter med kold bearnaise

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Nakkekoteletter Kold bearnaise
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 spsk. bearnaiseessens
  • 1 dl solsikkeolie
  • 4 kviste frisk estragon
  • 1 knivspids cayennepeber eller sort peber
  • Salt og peber
Stegte rødder
  • 3 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 1 rødbede
  • 4 kartofler
  • 2 spsk. olie
Print opskrift

Nakkekoteletter med kold bearnaise: En opskrift der omdanner klassiske ingredienser til et måltid med et twist. Nyd de saftige nakkekoteletter med en kølig, cremet bearnaise og stegte rødder.

 


Sådan tilbereder du retten

Stegte rødder

  1. Skræl kartofler og rodfrugter.
  2. Flæk rodfrugterne på langs.
  3. Skær kartoflerne i både.
  4. Vend det i olie, salt og peber og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader i 35-40 min.

Kold bearnaise

  1. Lav kold bearnaise mens rodfrugterne er i ovnen.
  2. Æggeblommer og olie, skal have stuetemperatur.
  3. Pisk æggeblommer med bearnaise essens, salt og peber.
  4. Tilsæt stille og roligt olien, mens du konstant pisker, så du opnår en emulsion, dvs. æggeblommen binder olien.
  5. Estragonblade plukkes fra kvisten og hakkes og tilsættes dernæst bearnaisen.
  6. Smag til med salt og peber og evt. mere essens afhængig af hvor syrligt, den ønskes.

Nakkekoteletter

  1. Steg nakkekoteletterne på en tør pande i 2 min. på hver side ved medium - høj varme.
  2. Tilsæt derefter smør, hvidløgsfed og timianstilke evt. steg dem yderligere 2 min. på hver side og hæld smørret indover.
  3. Lad koteletterne hvile 5 min. inden servering og hæld gerne stege fedtet indover.
  4. Server nakkekoteletterne med de stegte rødder og den kolde beanaise.
  5. Velbekomme!