Nakkekoteletter med kold bearnaise
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
Nakkekoteletter- 2 stk. ANTONIUS® nakkekoteletter
- 1 spsk. smør
- 2 fed hvidløg
- Evt. timiankviste
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- 1 spsk. bearnaiseessens
- 1 dl solsikkeolie
- 4 kviste frisk estragon
- 1 knivspids cayennepeber eller sort peber
- Salt og peber
- 3 gulerødder
- 2 persillerødder
- 1 rødbede
- 4 kartofler
- 2 spsk. olie
Sådan tilbereder du retten
Stegte rødder
- Skræl kartofler og rodfrugter.
- Flæk rodfrugterne på langs.
- Skær kartoflerne i både.
- Vend det i olie, salt og peber og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader i 35-40 min.
Kold bearnaise
- Lav kold bearnaise mens rodfrugterne er i ovnen.
- Æggeblommer og olie, skal have stuetemperatur.
- Pisk æggeblommer med bearnaise essens, salt og peber.
- Tilsæt stille og roligt olien, mens du konstant pisker, så du opnår en emulsion, dvs. æggeblommen binder olien.
- Estragonblade plukkes fra kvisten og hakkes og tilsættes dernæst bearnaisen.
- Smag til med salt og peber og evt. mere essens afhængig af hvor syrligt, den ønskes.
Nakkekoteletter
- Steg nakkekoteletterne på en tør pande i 2 min. på hver side ved medium - høj varme.
- Tilsæt derefter smør, hvidløgsfed og timianstilke evt. steg dem yderligere 2 min. på hver side og hæld smørret indover.
- Lad koteletterne hvile 5 min. inden servering og hæld gerne stege fedtet indover.
- Server nakkekoteletterne med de stegte rødder og den kolde beanaise.
- Velbekomme!